Kuš! un Anetes Meleces izstādes Austrijā

Komiksu kultūras žurnāls kuš!, 25.02.2010., 12:48

2010. gada 26.februārī Austrijas pilsētā Lincā komiksu kultūras žurnāls kuš! atklās 3 izstādes, kuru pirmsākumi meklējami Latvijā:

kuš! izstādi "Pēdējais sērkociņš", kKuš! un Anetes Meleces izstādes Austrijāas apceļo pasauli 8 sērkociņu kastītēs un kurā jau apskatāmi 185 starptautisku komiksu mākslinieku darbi no 40 dažādām pasaules valstīm.

Anetes Meleces personālizstādi, kurā būs iespējams ielūkoties mākslinieces darbu radīšanas procesā, sākot no skicēm līdz pabeigtiem darbiem.

kuš! komiksu izstādi, kas iekārtota kā dzīvojamā istaba, tajā iedzīvinot latviešu mākslinieku Ernesta Kļaviņa, Mārtiņa Zuša, Maijas Līdumas, Daces Sietiņas, Kaspara Groševa, Anetes Meleces, Oskara Pavlovska un Maijas Kurševas darbus.

Izstādes kultūras un izstāžu centrā KAPU Lincā tiek rīkotas starptautiskā komiksu festivāla "NextComic Festival" ietvaros, kas notiks no 25. februāra līdz 5. martam. Tās atklās, kā arī festivāla dalībniekus, komiksu mākslas ekspertus un viesus ar Latvijas komiksu kultūru iepazīstinās latviešu māksliniece Anete Melece un kuš! redaktors Dāvids Šilters.

Papildus izstādēm kuš! piedāvās arī Latvijas mākslinieku animācijas īsfilmu programmu festivāla atklāšanas vakarā.

Izstādes un īsfilmu izrādīšanu atbalsta: NextComic Festival, Rīgas kinomuzejs un Latvijas Valsts Kultūrkapitāla fonds

Komiksu kultūras žurnāls kuš!: www.komikss.lv
Komiksu festivāls "NextComic Festival": http://nextcomic.org/
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties