"Krustcelēs jeb sākums pirms sākuma"

Sandra Zobena, 04.12.2015., 14:01

Krišjāņa Barona muzejā, K. Barona ielā 3–5, atvērta izstāde "Krustcelēs jeb sākums pirms sākuma".

"Krustcelēs jeb sākums pirms sākuma"Izstāde iepazīstina ar Latvijas nesenās vēstures notikumiem: ar laiku, kas radīja priekšnoteikumus Krišjāņa Barona 150. jubilejas svinību uvertīrai Berlīnē (1984), tautas interesei par savas kultūras pamatiem, kas izpaudās folkloras kustībā visā Latvijā, un to ārējo faktoru labvēlīgajai virzībai, kas rezumējās Atmodas manifestācijās un Latvijas valsts neatkarības atjaunošanā.

Izstāde stāsta par Latvijai nozīmīgu personību – dramaturga Gunāra Priedes, literatūrzinātnieces Saulcerītes Viese u.c. – ieguldījumu šī laikmeta lappušu tapšanā.

Izstādes vecākās paaudzes apmeklētāji varēs atmiņās pabūt savā personiskajā tā laika dzīves pozīcijā, jaunieši – uzzināt par toreizējās varas neaptveramo pārspēku, kuru mums izdevies uzvarēt…

Izstādes kontekstā izveidots arī muzejpedagoģisks piedāvājums, kas dod iespēju sajust, saprast, līdzdarbojoties attīstīt sevī konkrētā laika emocionālo, eksistenciālo rūpi vai prieku par tā laika notikumiem.

Izstādi ilustrē unikāli kino materiāli no Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva, kas stāsta par šo laikmetu – 20. gadsimta 80.–90. gadiem.

Izstāde tapusi ar Rīgas domes un Latvijas Nacionālās bibliotēkas atbalstu un būs apskatāma līdz 2016. gada 31. oktobrim.

Vairāk informācijas www.memorialiemuzeji.lv un www.baronamuzejs.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties