Kosmiskās bioloģijas un medicīnas ekspozīcija

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja Komunikāciju nodaļa, 09.04.2010., 06:54

12. aprīlī Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā tiks atklāta jaunā Kosmiskās bioloģijas un medicīnas ekspozīcija.

12. aprKosmiskās bioloģijas un medicīnas ekspozīcijaīlī — dienā, kad cilvēks pirmo reizi lidoja kosmosā, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā pulksten 15.00 tiks atklāta jaunā kosmosa bioloģijai un medicīnai veltītā ekspozīcija.

Pirmo reizi šāda ekspozīcija muzejā tika iekārtota jau 1971. gadā. Gadiem ejot, tematiskā kolekcija papildinājās ar jauniem interesantiem eksponātiem, kas būs redzami jaunajā ekspozīcijā. Muzeja apmeklētāji ekspozīcijā nonāks kā kosmosa kuģī, kur varēs iepazīties ar dzīvnieku izmantošanu kosmosa izpētē, apjaust briesmas, kas apdraud kosmonautu dzīvību un veselību, gūt ieskatu viņu sadzīvē un ēdienkartē, bet tam visam pāri būs zvaigžņota debess. Jaunajā ekspozīcijā varēs arī uzzināt, cik kosmonautu ir dzimuši Latvijā un kāds ir Latvijas zinātnieku ieguldījums Visuma pētniecībā.

Ekspozīcija tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Medicīnas muzeja atbalsta fonda un muzeja apmeklētāju atbalstu; tās māksliniecisko noformējumu realizēja SIA "Trīs muskatrieksti".

Apmeklētāji varēs jauno Kosmosa bioloģijas un medicīnas ekspozīciju skatīt no otrdienas, 13. aprīļa. Muzeja darba laiks otrdien, trešdien, piektdien, sestdien 11—17, ceturtdien 11—19; slēgts svētdien, pirmdien un katra mēneša pēdējā piektdienā.

Par godu apmeklētāju atbalstam jaunās ekspozīcijas iekārtošanai visu Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeju ikviens varēs apmeklēt bez maksas otrdien, 13. aprīlī.

Ar iepriekšēju pieteikšanos jaunās zāles filmēšanas un fotografēšanas iespējas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem no plkst. 14.00.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties