Kaktusi un citi sukulenti Latvijas Dabas muzejā

Elīna Pekšēna, 14.05.2015., 16:30

Latvijas Dabas muzejā no 20. maija līdz 24. maijam būs aplūkojama izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2015", kurā sadarbībā ar Latvijas Kaktusu un citu sukulentu biedrību tiks eksponēti vairāk nekā 400 dažādu sugu augi.

Izstāde "Kaktusi un citi sukulenti 2015"Šogad starp 400 kaktusu un citu sukulentu veidiem izstādē īpaša uzmanība tiks veltīta mamilārijām (Mammillaria), kas ir vieni no iecienītākajiem telpaugiem. Pasaulē ir ap 200 kaktusu sugu, kas pieder Mammillaria ģintij. Savvaļā tās visas sastopamas Amerikas kontinentā, lielākoties – Meksikā. Mamilārijas ir ļoti iemīļots un populārs telpaugs. Tās ir gan tādas, kuru audzēšana ir salīdzinoši vienkārša, gan arī prasīgākas - tādas, ko var audzēt tikai pieredzējuši audzētāji, ja ir sagatavoti kaktusiem īpaši piemēroti apstākļi.

Dabas muzejā varēs apskatīt kaktusus no audzētāju privātajām kolekcijām – siltumnīcās un mājās ziedošos kaktusus (mamilārijas, rebūcijas, astrofītus), pusdienziežu dzimtas sukulentus, kurus tautā sauc par "dzīvajiem akmeņiem", kā arī kaudeksu sukulentus (Adenium u.c.). Izstādi papildinās LU Botāniskā dārza iespaidīga izmēra sukulenti, bet mazajiem izstādes apmeklētājiem arī šogad muzeja speciālisti būs sarūpējuši aktivitātes interesantai adataino augu pasaules iepazīšanai.

Sestdien, 23. maijā, plkst. 12.00 notiks lekcija, kurā varēs uzzināt, kā audzēt un kopt neparasto adēniju jeb tuksneša rozi (Adenium obesum), kas zied ar lieliem krāšņiem ziediem. Lekciju vadīs Mārīte Skulte un Jeļena Samcova.

Kaktusu mīļotaji uz izstādi aicināti arī svētdien, Vasarassvētkos, kad muzeja pastāvīgās ekzpozīcijas būs slēgtas.

Izstādes atklāšana 20. maijā plkst. 12.00 Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks: T., P., S., Sv. – no 10.00 līdz 17.00; C. – no 10.00 līdz 19.00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Какие материалы используют для каркасных домов под ключ каркасные дома под ключ <a href=karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru>karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru</a> .

karkasnye_doma_hvKl

Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer


ienāktreģistrēties