John Phillip Mäkinen izstāde 'Stocks Talk'

Galerija Supernova, 06.01.2010., 11:10

Lietišķais tonis netraucē cilvēcīgajam, intervijā biznesa presei norādījusi rakstniece un Botique hotel īpašniece Andra Neiburga. Notikumiem un domām pārklājoties, viesnīcas tuvumā esošajā galerijā Supernova mākslinieks John Phillip Mäkinen veido projektu ar nosaukumu 'Stocks Talk'.

Tā ir iedomāta nāvējoša ofisa telpa ar dažādiem objektiem, kas atspoguļo cilvēces garīgās veselības stāvokli. Šeit atrodama metāla ofisa palma – slepkava, asiņojošs papīra smalcinātājs, dzīvnieku galvas no plastmasas un citi objekti.

ohn Phillip Mäkinen ir mākslinieks, mūziķis, kurators, režisors un skolotājs, kas dzīvo un strādā Helsinkos. Absolvējis Helsinku Mākslas Akadēmiju un studējis mākslu un kinematogrāfiju Parīzē un Pitsburgā. John Phillip Mäkinen izmanto dažāda veida un stilistikas tehnikas nolūkā atrast arvien jaunus veidus un pieeju savu vīziju un ambīciju apmierināšanai. Radot kaut ko jaunu, māksliniekam ir būtiski saprast spēles noteikumus un izzināt procesa praktiskos aspektus, pie kuriem pieskaitāms arī pētnieciskais darbs, studijas un veidi, kādos mākslas darbiem būtu jāprezentē to radītājs. Viņu fascinē dziļi uzstādījumi un to konstruēšanā tiek izmantota sevis paša noteiktā brīvība izmantot jebko, kas ir iespējams un pieejams.

Kuratore un mākslas kritiķe Anneli Porri izstādi pavadošajā katalogā raksta:
'Stocks Talk', neskatoties uz rotaļīgo un pancisko attieksmi, ir ass šodienas ekonomiskās un finansiālās situācijas komentārs. Paralēli tam izstāde norāda uz darba un tā darītāja tendencēm, jo pateicoties darba virtuālajai transformācijai, mēs vairāk nevaram būt droši par to, ko esam paveikuši. Darba augļi arvien vairāk top nošķirti no mums, lai vēlāk kā bumerangs dotu par sevi zināt. Ja kādu laiku atpakaļ atrodoties lielas korporācijas paspārnē, bija iespējams fiziski neizjust ekonomiskās krīzes simptomus, šobrīd pat interjeri piedzīvo sabrukumu - iekārtas asiņo, ofisa krāšņumaugs pārtapis par super asu mutantu un bankas klerks pametis iestādi tūlīt pēc kārtējās dozas. Umberto Eko ir norādījis, ka globālās krīzes cēloņi ir virtualizācija un kokaīns. Līdz ar to noskaidrojas situācija ap treknajiem gadiem, kurus , kā izrādās, uzturējusi minētā viela.

Projekta atbalstītāji: Somijas vēsntniecība Rīgā, Finnish Fund for Art Exchange (FRAME), Nordic Culture Point (Norden), Jelgavas Tipogrāfija, Arctic Paper, Reval Hotel Elizabete, Magnum, Mouton Cadet, Foto Kvartāls, Rīgas Laiks.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties