Jāņa Jēkabsona izstāde "Mana Latvija"

Agnese Bule, 03.02.2015., 19:04

6. februārī plkst. 18.00 Mākslinieku namā tiks atklāta mākslinieka Jāņa Jēkabsona jubilejas izstāde "Mana Latvija".

Izstāde "Mana Latvija"Gleznotājs Jānis Jēkabsons ir aktīvs, radošs mākslinieks, kurš regulāri rīko personālizstādes, piedalās grupu izstādēs un plenēros. 1986. gadā ieguvis Latvijas Mākslas akadēmijas Interjera un iekārtas nodaļas mākslinieka diplomu, bet 2003. gadā humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā. Kopš 1981. gada ir Jūrmalas mākslinieku grupas biedrs. Mākslinieks aktīvi iesaistās arī Jūrmalas Mākslinieku nama rīkotajās izstādēs, akcijās un pasākumos.

Māksliniekam nozīmīga ir gleznošana dabā, plenērā. "Daba nemelo, tā neatklājas, tā nemitīgi mainās. Es cenšos dabu nekopēt, tas nav iespējams. Gleznojot man laiks pazūd, domas plūst neapzināti, un roka strādā automātiski. Tas ir patiesības izzināšanas process, kas nekad nebeidzas. Tā ir jāatrod katram māksliniekam pašam pēc savas izjūtas, dzīves pieredzes un domāšanas. Tai nav arī loģikas, pārvarot parasto loģiku, mēs mākslā virzāmies uz priekšu. Mākslas darbā jācenšas atmest visu lieko, traucējošo un ar vienkāršiem izteiksmes līdzekļiem un perfektu kompozīciju jāpanāk maksimāls efekts, un jācer, ka būs...", tā par savu glezniecību izsakās pats autors.

Izstāde Mākslinieku namā būs apskatāma no 3. februāra līdz 28. februārim. 21. februārī izstāde apskatāma līdz plkst. 15.00.

Mākslinieku nama darba laiki: otrdienās – piektdienās no plkst. 12.00–19.00, sestdienās no plkst. 12.00–16.00. Svētdienas, pirmdienas – brīvdienas. Ieeja bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties