Dziesmu un deju svētku dalībniekiem – izstādes apmeklējums bez maksas

Maija Treile , 05.07.2010., 09:55

Rakstniecības un mūzikas muzejs (Pils laukumā 2) aicina šī gada Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un svētku dalībniekus bez maksas apmeklēt izstādi Lielie mazie dziesmu svētki.

Izstāde Lielie mazie dziesmu svētki veltīta Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku piecdesmitgadei, izsekojot svētku priekšvēsturei, tapšanai un attīstībai. Gan šo, gan iepriekšējo svētku dalībnieki vēl joprojām aicināti papildināt izstādes ekspozīciju ar savām skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku piemiņas lietām.

Ikvienam piedāvājam arī apmeklēt ekskursijas gida pavadībā izstādē Lielie mazie dziesmu svētki. Ekskursijās muzeja speciālisti pievērsīs interesentu vērību neparastākajām izstādes detaļām, stāstīs par negaidītiem atklājumiem dziesmu un deju svētku liecību vākšanas un izpētes gaitā, kā arī ļaus uzzināt ar svētkiem saistītus stāstus, kuri ir plašāki par izstādes anotācijām. Kad tika pieņemts rīkojums neļaut mest gaisā diriģentus? Kā padomju gados cenzūra ietekmēja svētku simbolikas izveidi? No kādām izklaidēm mēģinājumu laikā centās atturēt dziedātājus un dejotājus? Uz šiem un citiem jautājumiem atbildes varēs noskaidrot, apmeklējot ekskursiju izstādē Lielie mazie dziesmu svētki. Jaunākā paaudze ekskursijas laikā varēs pielaikot tautas deju kolektīva kostīmus, apgūt dejas soļus un saprast, kā lielkoncertos tiek veidoti deju raksti.

Ekskursijas gida pavadībā izstādē Lielie mazie dziesmu svētki notiek:
• trešdienās plkst.13:00 un 16:00;
• ceturtdienās un sestdienās plkst.12:00 un 16:00.

Maksa par ekskursiju Ls 2, skolēniem, studentiem un ģimenēm ar bērniem – atlaides.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties