Izstāde "Zaļ zaļā sākotne"

Ksenija Mirošņika, 03.12.2015., 17:37

2. decembrī tirdzniecības centrā "Dole" notika fotogrāfa un dokumentālo filmu režisora Marģera Martinsona izstādes "Zaļ zaļā sākotne" svinīgā atklāšana.

"Zaļ zaļā sākotne"Atkalšanas pasākumā piedalījās arī pats mākslinieks, kurš vairākkārt saņēmis godpilnus apbalvojumus mākslas jomā. Kopumā izstādē apskatei ir pieejams 31 darbs kopš 1980. gada līdz mūsdienām.

Kā ziņots iepriekš, t/c "Dole" aizsācis pastāvīgu sadarbību ar Ķengaraga kultūras un izglītības iestādēm, tai skaitā arī Rīgas Centrālās bibliotēkas Ķengaraga filiālbibliotēku, pateicoties kurai tirdzniecības centra telpās regulāri notiek kultūras pasākumi.

Par izstādes konceptu un galveno vadmotīvu liriski stāsta izstādes autors Marģers Martinsons: "Katrs izstādes darbs ir dziļi saistīts ar zaļo krāsu. Zaļā krāsa ir atļaujas krāsa, radīšanas radība un pat saules brīnuma pārtapšana hlorofilā. Zaļums simbolizē pavasari, zaļā vardīte simbolizē vācu automašīnu, kas blakus tai ir tādā pašā krasā. Priežu zieds ir kā simbols zaļai dzīvei. Pat Ieva Akuratere dzied, ka brīvībai ir zaļā krāsa. Zaļā čūska nav indīgā čūska, tāpēc zaļā krāsa ir labestības krāsa. Un šajā izstādē zaļš ir it viss."

"Mūsu, nu jau vairāk kā gadu, ilgās sadarbības laikā ar Ķengaraga bibliotēku, tirdzniecības centra "Dole" telpās esam uzņēmuši 23 gleznu un zīmējumu, fotogrāfiju un citu radošo darbu izstādēm. Mums ir patiess gods teikt, ka "Dole" ir vieta, kur allaž pulcējas daudz vietējo Ķengaraga iedzīvotāju, un ar regulārām izstādēm un pasākumiem, mēs cenšamies iepriecināt, iepazīstināt un parādīt kultūras daudzveidību," stāsta tirdzniecības centra "Dole" menedžere Liene Karpova.

"Mēs atrodamies vienā pilsētas daļā ar t/c "Dole", tādēļ likumsakarīgi, ka par saviem kopīgajiem apmeklētājiem domājam sadarbībā. Bibliotēkā regulāri notiek dažādas tikšanās ar radošiem cilvēkiem – rakstniekiem, dzejniekiem, māksliniekiem; rīkojam arī izstādes – gleznu, foto, zīmējumu. T/c "Dole" dod iespēju mūsu veikumu, kultūru un literatūru, mākslu aizvest pie vēl plašāka cilvēku loka un tas ir lieliski," gandarījumu par sadarbību pauž Ķengaraga filiālbibliotēkas vadītāja Inta Mežecka.

Izstāde ir izvietota tirdzniecības centra otrajā stāvā un tās apmeklējums ir bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties