Mika Mitrēvica un Kristīnes Kursišas izstāde waithings* Rīgas mākslas telpā

Inga Lāce, 01.12.2009., 21:04

No 5. decembra līdz 3. februārim Rīgas mākslas telpas Intro zālē būs apskatāma divu mākslinieku Mika Mitrēvica un Kristīnes Kursišas izstāde waithings*.

Izstādes nosaukumā iekodēts neeksistējošs vārds waithings* - angļu valodas vārdu "wait" un "things" sakrustojums. Lietas kas liek mums, vai arīdzan pašas uz kaut ko gaida.

Izstādes ekspozīcija veido vienotu telpu – stāstu, kas atklāj nepastāvību un nepārtrauktas svārstības, apstākļus, kuros mīt nemainīgais mainīgums, transformācijas un attīstība. Stabilitāte un pabeigtība kļūst par nocietināšanās un apstāšanās garantu. Tam pretstatā izstādes darbi atrodas nepārtrauktā transformāciju un pārtapšanas procesā, atspoguļojot dzīves mini modeli.

Miks Mitrēvics (1980) dzīvo un strādā Rīgā. Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļā ieguvis maģistra grādu. Šogad kopā ar mākslinieci Evelīnu Deičmani M. Mitrēvics pārstāvēja Latviju Venēcijas biennālē ar darbu "Trauslā daba. 2008. gadā Miks Mitrēvics ieguva "Swedbank" laikmetīgās mākslas balvu kā arī veiksmīgi piedalījās Eiropas laikmetīgās mākslas biennālē Manifesta 7 Roveretto (Itālijā). 2006. gadā mākslinieks ieguva laikraksta "Diena" gada balvu vizuālajā mākslā. Tikko noslēgusies mākslinieka personālizstāde "Entropijas kubs" VKN galerijā Spīķeros.

Kristīne Kursiša (1979) dzīvo un strādā Rīgā. Māksliniece absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, Latvijas Kultūras akadēmijā ieguvusi maģistra grādu kino režijā. 2008. gadā māksliniece piedalījās Latvijas laikmetīgās mākslas izstādē "Buket" Maskavas Laikmetīgās mākslas centrā (Krievija), Baltijas valstu mūsdienu mākslas izstādē "Exposition d'art contemporain balte" Parīzē (Francija). Šogad galerijā "Alma" bija skatāma mākslinieces personālizstāde "Ārpus kontroles". Sadarbībā ar modes māksliniekiem Mare&Rols Kristīne Kursiša veidojusi īsfilmas "Privātdetektīvs" un "Naktsmurgi".

Izstādi atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds.
Informatīvi atbalsta: Frank’s, Fotokvartāls, Rīgas Laiks, TV 24, Tvnet, draugiem.lv, 1188, 1189, LETA.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties