Izstāde "Vide un Enerģija 2010"

Jānis, 12.10.2010., 09:06

No 14. līdz 17.oktobrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 6.starptautiskā izstāde "Vide un Enerģija 2010", kurā šogad tiks akcentēti energoefektivitātes, vides tehnoloģiju un infrastruktūras uzlabošanas risinājumi siltumapgādē, ekoloģiskajā būvniecībā, pilsētvides veidošanā un atjaunojamās enerģijas resursu efektīvā izmantošanā.

Izstādē "Vide un Enerģija 2010" uzņēmēji aicināti smelties idejas jaunam biznesam, apzināt iespējas uzņēmējdarbības attīstībai un atrast jaunus sadarbības partnerus, kā arī izzināt iespējas, ko piedāvā jaunākās vides, enerģētikas un atkritumu apsaimniekošanas tehnoloģijas. Savukārt ikviens interesents varēs uzzināt, kā jauno tehnoloģiju ienākšana ietekmē mūsu sadzīvi, ko no piedāvātā iespēju klāsta varam ieviest savā ikdienā.

Apmeklētāji varēs iepazīties ar jaunākajiem tehnoloģiskajiem risinājumiem saules, vēja un citu dabas resursu efektīvā izmantošanā pašvaldību un mājsaimniecību energoapgādē, ko piedāvās uzņēmēji no Latvijas, Kanādas, Beļģijas, Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Polijas, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm.

Šogad izstādē "Vide un Enerģija 2010" tiks akcentēta LED apgaismojuma izmantošana, kas ir aktuāla gan ikvienā mājā, birojā vai pilsētvidē finanšu un elektroenerģijas taupīšanas, kā arī vides aizsardzības nolūkā. LED apgaismojuma priekšrocības demonstrēs uzņēmumi "Photon-L Baltic", "LedLatvia", "Show Empire Lighting", "Sinergo", "Elektrostudija", "Ambergs", "Enkoder", "Sirec Lab" un citi.

Izstādē tiks prezentētas energoefektīvās siltumapgādes un mājokļu siltināšanas tehnoloģijas, videi draudzīgas apkures sistēmas, ventilācijas un kondicionēšanas iekārtas, notekūdeņu attīrīšanas tehnoloģijas rūpnieciskajā un individuālajā sektorā.

Videi draudzīgi transporta līdzekļi
Rūpes par vides ilgtspējību un sabiedrības izglītošanu autobūves nākotnes tehnoloģijās izstādē demonstrēs auto ražotāju dīleri, piedāvājot klātienē aplūkot un izpētīt jaunākos Latvijā pieejamos hibrīdautomobiļus un videi draudzīgos transporta līdzekļus – Lexus RX450h, Toyota Prius un jaunais hibrīdauto Toyota Auris HSD, KIA Sportage un citi.

Izstādē varēs novērtēt vietējo zinātnieku izstrādātu un Latvijas uzņēmumā "Eltus" ražotu elektrouzlādes staciju elektromobiļu uzlādei, kas jau šodien dizaina, funkcionalitātes un cenas ziņā ir konkurētspējīga Eiropas un arī pasaules tirgū. No 15.oktobra "Eltus" stenda īpašais viesis būs "Tesla Roadster" - viens no pirmajiem elektromobiļiem, kas pasaulei pierādīja, ka ekonomisks un ekoloģisks auto var būt arī aizraujošs un ātrs.

Ķīpsalā pirmoreiz plašākai publikai SIA "EMT" stendā tiks demonstrēts Latvijā radītais elektriskais motocikls "Elmoto 1", kam "degvielas" izmaksas ir Ls 10 uz 3000 km!

Konferences un semināri profesionāļiem un interesentiem
Izstādes ekspozīciju papildinās konferenču un semināru programma par aktuāliem energoefektivitātes jautājumiem, klimata pārmaiņu tehnoloģijām, to finansējumiem un ilgtspējīgas "zaļās" enerģijas jautājumiem.

Enerģētikas dienu ietvaros Ķīpsalā notiks divas starptautiskas konferences. 15.oktobrī – konference "Pašvaldības ilgtspējīgas enerģētikas rīcības plāns – vadības instruments Mēru pakta saistību izpildei", kurā tiks prezentēti Rīgas, Tallinas, Stokholmas, Helsinku, Durham (Lielbritānija) un Mursijas (Spānija) energoefektivitātes un atjaunojamās enerģijas pasākumi, kā arī diskutēts par piemērotāko enerģētikas risinājumu izvēli, pielietojot jaunākās tehnoloģijas.

Savukārt 16.oktobrī Ķīpsalā notiks starptautiska konference "Aktuālie pasākumi energoefektivitātes uzlabošanai un atjaunojamo energoresursu izmantošanai", kurā Latvijas un ārvalstu pašvaldību uzņēmumi, uzņēmēji un speciālisti dalīsies pieredzē kā šīs jaunās tehnoloģijas tiek izmantotas konkrētos projektos, izvērtēti to plusi un mīnusi.

Katru izstādes dienu Vides ministrijas stendā notiks semināri par klimata pārmaiņu tehnoloģiju ieviešanas iespējām Latvijā.

14.oktobrī Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera rīkos semināru par energoefektivitāti un zaļo enerģiju uzņēmumu konkurētspējas celšanai.

14.oktobrī notiks arī seminārs "ESCO fondu finansējuma izmantošana visaptverošu energoefektivitātes pasākumu īstenošanā", kurā Latvijā vērienīgāko energoefektivitātes projektu finansētāja un attīstītāja "Danish Energy Services" (DES) pārstāvji iepazīstinās ar savu darbības pieredzi Dānijā un citur pasaulē, kā arī informēs par iespējām Latvijas pašvaldībām finansēt to energoefektivtātes projektus no DES līdzekļiem.

Divas izstādes izstādē
Ķīpsalā būs skatāma Austrijas vēstniecības rīkotā izstāde "Mūsdienu koka būvniecība – ilgtspējīga un energoefektīva", kā arī Zviedrijas vēstniecības rīkotā zviedru un latviešu mākslinieku karikatūru izstāde "Aci pret aci ar klimatu".

Varēs nodot nolietotās elektropreces
Izstādes laikā notiks arī L&T Ekodienas – Ķīpsalā būs novietots specializēts konteiners, kur katrs izstādes apmeklētājs varēs atstāt sev nevajadzīgās elektropreces – gludekļus, kafijas automātus, putekļu sūcējus, tosterus, fēnus, datorus, printerus, radioaparātus, televizorus, ledusskapjus, elektriskās krāsnis, radiatorus un citu tehniku, kā arī saņemt informāciju arī par citām vietām, kur iespējams nodot kaitīgos atkritumus.

Izstādes "Vide un Enerģija 2010" svinīgā atklāšana notiks 14.oktobrī hallē Nr.1 plkst.12.00 pie Vides ministrijas stenda. Tajā piedalīsies vides ministrs Raimonds Vējonis, Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kameras valdes priekšsēdētāja Žaneta Jaunzeme-Grende, Rīgas Enerģētikas aģentūras direktore Maija Rubīna, Latvijas Energoefektivitātes asociācijas valdes loceklis Aldis Sirmačs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle un izstādes projekta vadītājs Agris Reihmanis.

Izstādi rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Vides ministriju, Rīgas Enerģētikas aģentūru un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru.

Mediju pārstāvji ir aicināti līdz trešdienai, 12.oktobrim plkst.15.00 akreditēties izstādei "Vide un Enerģija 2010", aizpildot elektronisku akreditācijas anketu BT 1 mājas lapā www.bt1.lv sadaļā "Presei".

Vienlaikus Ķīpsalā notiks arī izstāde mājokļa labošanai un interjera pārvērtībām "Māja. Dzīvoklis 2010". Abas izstādes var apmeklēt ar vienu ieejas biļeti.

Darba laiks:
14.oktobris: 10.00 – 18.00
15. – 16.oktobris: 10.00 – 19.00
17.oktobris: 10.00 – 17.00

Ieejas biļešu cenas:
Pieaugušajiem – Ls 3,00
Bērniem no 7 līdz 18 gadiem – Ls 2, 00
Pensionāriem – Ls 2,00
Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas!
Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni) – Ls 8,00

Papildu informācija:
Inese Libere, BT 1 mediju koordinatore
Tālr.: 67065011, e-pasts: inese.libere@bt1.lv

Ilze Stebera, BT 1 sabiedrisko attiecību vadītāja
Tālr.: 67067007, e-pasts: ilze.stebera@bt1.lv


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat


ienāktreģistrēties