Izstāde "Tulpes 2015"

Elīna Pekšēna, 08.05.2015., 10:36

Latvijas Dabas muzejā no 12. līdz 15. maijam notiks izstāde "Tulpes 2015", kas organizēta sadarbībā ar Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrību un tajā plānots eksponēt ap 400 tulpju šķirņu.

Izstāde "Tulpes 2015"Otrdien, 12. maijā, plkst. 12.00 tulpju izstāde atklās vasaras izstāžu sezonu, un kopumā šogad Dabas muzejā plānotas 10 dažādu ziedu parādes. Maija otrajā nedēļā no otrdienas līdz piektdienai muzejā uzziedēs vairāk nekā 400 tulpju veidu, priecējot ikvienu izstādes apmeklētāju.

Nedēļu pirms izstādes agrākās tulpju šķirnes ir noziedējušas, plaukumā ir Darvina hibrīdu tulpes, bet izstādē visvairāk būs redzamas vidējo un, iespējams, dažas vēlo tulpju šķirnes. Krāšņumaugus izrādīs Jānis Dukaļskis, Jānis Salens, Gundars Lācis un citi tulpju audzētāji.

Tulpju dzimtene ir Centrālā Āzija un Turcija. 16. gadsimtā tās tika ievestas Holandē un ļoti ātri kļuva populāras. Tulpes savas formas dēļ vārdu ir aizguvušas no turku vārda "tulbend", kas nozīmē turbāns jeb cepure Turcijā. Arī Latvijā tulpju audzēšanas tradīcijas ir senas, tās ir viegli audzēt, tāpēc šie ziedi ir tik populāri piemājas dārzos.

Izstādes apmeklētājiem būs iespēja ne tikai apskatīt jaunāko audzētāju veikumu, bet arī iegādāties aktuālos tulpju, narcišu un citu sīpolpuķu katalogus, veikt pasūtījumus rudenim un katru dienu saņemt Rīgas Dārzkopības un biškopības biedrības speciālistu konsultācijas.

Šogad izstādes darba laiki ir pagarināti, katru dienu (izņemot piektdienu) ziedus varēs apskatīt līdz 19.00, īpaši domājot par apmeklētājiem, kuri pa dienu ir aizņemti.

Izstādes atklāšana notiks otrdien, 12. maijā, plkst. 12:00 Latvijas Dabas muzeja 2. stāva izstāžu zālē.

Izstādes darba laiks: O. – 12.00 – 19.00; T., C. – no 10.00 līdz 19.00; P. – no 10:00 līdz 17.00.

Laipni aicināti Latvijas Dabas muzejā – Rīgā, K. Barona ielā 4!


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties