Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstāde "Rainis un Aspazija"

Inese Piņķe, 17.03.2015., 18:05

No š.g. 18.marta līdz 30.martam Jelgavas kultūras namā (Kr. Barona iela 6, Jelgava) būs apskatāma Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas (JRRMV) audzēkņu gleznu izstāde "Rainis un Aspazija".

Izstāde veltīta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejai un atspoguļo abu rakstnieku nozīmi, bagāto literāro mantojumu un personības iezīmes jauniešu skatījumā.

Mūsu Rainim un Aspazijai šogad aprit 150 gadi. Abi dzejnieki Rainis un Aspazija ir latviešu pasaules mēroga literāti, kuri ne vienu reizi vien ir pierādījuši savas prasmes un talantu. Kaut arī viņu dzeja tika radīta pirms simt gadiem, tā nav aizmirsta un ir iesakņojusies mūsos. UNESCO ir iekļāvusi dzejnieku gadadienas starptautiskajā svinamo dienu sarakstā.

"Rainis un Aspazija"

Abu dzejnieku īpašumā atradās kaislīgums, daudzpusība, enerģijas un ideju pilna dvēsele, pārtapdama spilgtos dzejas un dramaturģijas darbos. Viņu attiecībās svarīgu lomu ieņēma vēstules, kuras viņi rakstīja viens otram. 35 gadu garumā viņu saraksti veido 2499 vēstules latviešu, krievu, kā arī vācu valodā. Visas šīs vēstules atspoguļo nacionālās kultūras procesus un divu cilvēku mīlestību.

Šīs fantastiskās izstādes darbi atveido dzejniekus, viņu izjūtas un radīto darbu iespaidus katra individuālajā skatījumā.

"Rainis un Aspazija"

Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskola ir viena no labākajām mākslas vidusskolām Latvijā, kur augstā līmenī var apgūt akadēmiskās zīmēšanas un gleznošanas pamatus, kā arī tēlniecību, fotografēšanu, datorgrafiku, animāciju, video mākslu, interneta mājaslapu dizainu un citus ar laikmetīgo mākslu saistītus priekšmetus.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties