Tukuma Mākslas muzejā izstāde "Portrets un pašportrets"

Gundega Rugāja, 22.04.2015., 09:20

2015. gada 25. aprīlī plkst. 12.00 Tukuma Mākslas muzejā (Harmonijas ielā 7) izstādes "Portrets un pašportrets" atklāšana.

"Portrets un pašportrets"Izstādē, kas notiek Mākslas dienu ietvaros, skatāmi Tukuma Mākslas muzeja krājuma un Tukuma Mākslinieku grupas darbi.

Izstādē "Portrets un pašportrets" no Tukuma mākslas muzeja kolekcijas apskatei izlikti to mākslinieku darbi, kuru dzīve vai darbība saistīta ar Tukuma novadu – Valdemāra Tones, Kārļa Neiļa, Leonīda Āriņa, Kārļa Miesnieka un citu glezniecības meistaru portretu un pašportretu gleznojumi un zīmējumi. Portretu tēmas risinājumi skatāmi arī Arvīda Drīzuļa, Olitas Nigules, Artas Dumpes un Kārļa Strunkšteina tēlniecības darbos.

No Tukuma Mākslinieku biedrības izstādei atlasīti to dalībnieku darbi, kurus vieno portreta tēma – Alberts Pauliņš, Ilze Pauliņa, Ingemāra Treija, Toms Šlisers, Inga Brīniņa, Olita Gulbe-Ģērmane, Andrejs Ģērmanis un citi. Portrets kā pašrefleksija, portrets kā personības raksturotājs – izstādītajos mākslas darbos šīs kvalitātes nolasāmas gan tiešā, gan pārnestā nozīmē, iemiesojoties kā reālistiskos vai izdomātos cilvēka attēlojumos, tā arī simboliskos tēlos un abstrakcijās.

Šī izstāde turpina izstāžu sēriju, kas Tukuma mākslas telpās veltīta portretu glezniecībai – līdz 30. maijam skatāma Kristīnes Graudules portretu un figūru zīmējumu izstāde Mākslas galerijā "Durvis" (Brīvības laukums 21), 25. aprīlī Tukuma Mākslas muzejā durvis ver izstāde "Portrets un pašportrets", bet no 13. jūnija Audēju darbnīcā (Tidaholmas 3) skatāmi Latvijas tekstilmākslinieku dažādās tehnikās darināti portreti. Līdzās glezniecības, tēlniecības un grafikas darbiem izstādē skatāmas arī variācijas par portreta tēmu keramikas un tekstilmākslas izstrādājumos.

Ieeja izstādē atklāšanas dienā bez maksas. Izstāde apskatāma līdz 2015. gada 28. jūnijam.

Tukuma Mākslas muzeja darba laiki: No otrdienas līdz piektdienai 11.00 – 17.00; Sestdien, svētdien 11.00 – 16.00; Pirmdienās - slēgts.

Ieejas maksa: Bērniem, skolēniem, studentiem – bezmaksas; Pensionāriem – 1 €; Pieaugušajiem – 1,50 €; Ģimenes biļete (2 pieaugušie, 1 vai vairāki bērni) – 3,00 €.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties