Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"

Agnese Bule, 19.05.2015., 14:50

2015. gada 21. maijā plkst. 19.00 Mākslinieku namā Jūrmalā, Muižas ielā 6 tiks atklāta mākslinieces Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās".

Gita Treice ir māksliniece, ilustratore, grafiskā dizainere. Mācījusies Rīgas Lietišķās mākslas vidusskolā Dekoratoru nodaļā, pēc tam Latvijas Mākslas akadēmijā Grafiskā dizaina nodaļā. Mācījusies prof. Aleksandra Dembo meistardarbnīcā. Mākslas maģistra grādu ieguvusi LMA Glezniecības katedrā. Darbojas arī kā gleznotāja. Sarīkojusi 4 glezniecības personālizstādes un piedalījusies ap 30 kopizstādēs. Pieci autores darbi iekļauti "Swedbank" mūsdienu mākslas kolekcijā. Mākslinieces darbi apskatāmi: www.gitatreice.lv.

Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"

Gandrīz 20 gadus G. Treice darbojas arī grāmatu dizainā un ilustrācijā. Piedalījusies vairākās pasaules mēroga ilustratoru izstādēs. Atzinības un apbalvojumi saņemti Latvijas un Baltijas mēroga konkursos. Daudzas reizes nominēta "Jāņa Baltvilka balvai". Konkursos "Zelta Ābele" apbalvotas vairāk nekā 20 mākslinieces ilustrētas un noformētas grāmatas. Saņemti arī vairāki nozīmīgi apbalvojumi: Gada mākslinieka grāmatniecībā nosaukums un balva par svaigāko māksliniecisko ideju (2001); Atzinība par veikumu grāmatu dizainā (2004); Diploms Baltijas valstu grāmatu mākslas konkursā (Tallina, 2007); Rīgas Domes balva par skaistāko grāmatu Rīgai (2007); Apbalvojums "Gada mākslinieks grāmatu mākslā" (2008); Nominācija grāmatai Dž. Sjerra i Fabra "Kafka un ceļojošā lelle" starp skaistākajām pasaules grāmatām Leipcigas grāmatu gadatirgū 2013 (Vācija) "International Competition Best Book Design From All Over The World". Šobrīd Gitas ilustrācijas redzamas arī pasaules ilustrāciju izstādē BIB Japānā piecās tās pilsētās.

Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"

Gitas Treices darbi vienmēr ir smalki izstrādāti, oriģināli un jūtīgi. Saturu nesoši. Svarīgs ir kolorīts un faktūra. Ilustrācijas pievelk ar savu gandrīz vai taustāmību un telpiskumu. Māksliniece ir interesanta ar to, ka neierobežo sevi tikai ar baltu papīru un krāsu. Viņai svarīgi ir atrast katrai grāmatai savu paņēmienu, savu raksturu – tiek pielietoti dažādi materiāli, kas ilustrāciju padara gandrīz jau par trīs dimensiju objektu. Ir vērts apskatīt darbu oriģinālus, jo grāmatas iespiešanas procesā bieži vien tiek pazaudēti daudzi smalkumi un vērtības.

Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"

Mākslinieku nama izstādē būs redzami ar acīm gandrīz taustāmi oriģināli no 8 nominētām grāmatām. Pirmo reizi apskatei tiks izstādīti visi 45 oriģināli no Jāņa Rozes simtgades lielā izdevuma "Pasakas par mīlestību", kas veidoti uz īpaša rokas lējuma papīra, tāpēc ieguvuši grūti aprakstāmu faktūru. Būs apskatāmi smalkie melnbaltie zīmuļa zīmējumi no apbalvotās grāmatas "Kafka un ceļojošā lelle". Būs darbi, kas tapuši uz koka jumta lubiņām – Ķiparu grāmatai (daļa no kuriem pašlaik ceļo pa Japānu). Būs arī ilustrācijas no jaunākās "Zelta Ābelē" nominētās grāmatas "Pirmizrāde! Kastors un Porcella" un daudzas citas. Būs apskatāmas ilustrācijas un arī pašas grāmatas. Būs liela dažādība. Būs interesanti!

Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"

30. maijā plkst. 14.00 "Mākslas stundas" ietvaros Mākslinieku namā notiks tikšanās ar mākslinieci. Izstāde Mākslinieku namā būs apskatāma līdz 20. jūnijam.

Gitas Treices izstāde "Pasakas un stāsti ilustrācijās"


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties