Izstāde "Manas bērnības auto"

Kristīne Ozola, 06.11.2010., 07:22

No 5. novembra līdz 2011. gada 5. janvārim Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā Tukuma novadā) apskatāma izstāde "Manas bērnības auto".

IIzstāde "Manas bērnības auto"ztādē eksponētas ap deviņdesmit dažādu veidu bērnu rotaļlietas - pagājušā gadsimta transporta līdzekļi un tehnika no Rīgas Motormuzeja, Talsu novada muzeja, Tukuma muzeja krājuma, kā arī privātajām kolekcijām.

Padomju laika vieglās un kravas automašīnas, kājminamās mašīnas, ekskavatori, ceļamkrāni, tanki, lokomotīves, ugunsdzēsēju un citi transporta līdzekļi - tās ir lietas, kas savulaik bija sastopamas ikvienā rotaļu laukumā, bet tagad aplūkojamas muzejā. Savulaik iemīļotās rotaļlietas ļaus pakavēties atmiņās pieaugušajiem, bet mazajiem - ieraudzīt un izmēģināt ko nebijušu.

Izstādē apskatāmā kājminamā raķete ir kā atgādinājums par Jurija Gagarina pirmo lidojumu kosmosā 1961. gadā. Darba kārtībā ir arī Intas Mizeres astoņdesmito gadu rotaļlietas: automašīna – FORMULA, ceļamkrānu, kuterus un pašizgāzēju, ar kuriem trīsgadīgais mazdēls Kārlis vēl joprojām spēlējas. Izstādi bagātina Talsu novada muzeja darbinieku mājās, garāžās un bēniņos atrastās rotaļlietas. No Andra Bittera kolekcijas eksponētas 56 astoņdesmitajos gados iegādātas automašīnas. Lidijas Grīnvaldes dēla mašīnītes liecina par lielu izturību, jo reiz tās vizinājušas ne tikai ābolus, bet arī pašu īpašnieku. Kājminamais žigulītis izstādes laikā būs ne tikai apskatāms, bet trīs līdz piecus gadus jaunie apmeklētāji ar to varēs veikt izmēģinājuma braucienu. Savukārt fotogrāfijas no Tukuma muzeja krājuma sniedz informāciju par transporta līdzekļu attīstību un pielietojumu Tukuma novadā.

Viss jaunais kādreiz kļūst vecs, viss pārsteidzošais - parasts. Laika gaitā mainās tehnika un tehnoloģijas, galu galā maināmies arī mēs paši. Par pagātni stāsta vairs tikai atmiņas un par dzīvi pirms mums - senas fotogrāfijas un laika pārbaudījumu izturējuši priekšmeti, kādi ir apskatāmi izstādē "Manas bērnības auto".

Izstādes atklāšana 5. novembrī plkst. 14.00 Džūkstes Pasaku muzejā (Džūkstes pagastā Tukuma novadā). Izstāde tapusi ar Rīgas Motormuzeja atbalstu.

Darba laiks: O.-S. 10.00-17.00; Sv. 11.00-16.00

Biļešu cenas: pirmsskolas vecuma bērniem Ls 0.00; skolēniem un studentiem Ls 0.40; pensionāriem un invalīdiem Ls 0.40; pieaugušajiem Ls 0.80.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Какие материалы используют для каркасных домов под ключ каркасные дома под ключ <a href=karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru>karkasnye-doma-pod-klyuch-01.ru</a> .

karkasnye_doma_hvKl

Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer


ienāktreģistrēties