Izstāde "Mākslas optimizācija"

Alīda Krēsliņa, 02.03.2010., 18:07

No 2010.gada 12.marta līdz 30.maijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) notiks izstāde "Mākslas optimizācija".

Muzeja izstāžu plānā katru gadu tiek atvēlēta vieta laikmetīgās mākslas skatēm – gan Latvijas mākslinieku personālizstādēm, gan dažādu mākslas nozaru izstādēm, gan arī visu dekoratīvās mākslas un dizaina nozaru mākslinieku grupu izstādēm. Muzeja darbības 20 gadu laikā šādu kopizstāžu motivācija ir bijusi visai dažāda. Sākotnēji laikmetīgās mākslas izstādes tika rīkotas pavasarī tradicionālo Mākslas dienu ietvaros. Vēlāk, izvirzot augstākus kritērijus, tika organizētas tematiskas kopizstādes. Pēc dažu gadu pārtraukuma 2009.gadā muzejs atsāka šo izstāžu organizēšanu, un ar lielu mākslinieku un apmeklētāju atsaucību notika izstāde "Intīmais mākslā".

Arī 2010.gadā izstāde iecerēta kā profesionāla dekoratīvās mākslas un dizaina skate, kas atbilstoši tēmas pieteikumam atspoguļo jaunākos procesus un parādības šajā mākslas jomā Latvijā. Tēmas skaidrojums: "optimalizēt, optimizēt" nozīmē: 1. veidot, izvēlēties kaut ko tā, lai tas būtu optimāls, 2. "optimāls" – visizdevīgākais, vispiemērotākais, vislabākais. Atkarībā no autora fantāzijas tēmu var saturiski un vizuāli traktēt plašāk, piemēram, komiskā vai citā nozīmē. Izstādē ir aicināti piedalīties dekoratīvās mākslas un dizaina jomās strādājošie mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti ar darbiem, kas tapuši 2009. – 2010.gadā. Iesniegtos darbus vērtēs īpaši izveidota žūrijas komisija.

Izvirzot šī gada izstādes tēmu, vēlējāmies to saistīt ar šobrīd valstī notiekošajām institucionālajām reformām, ko valdība sauc par optimizāciju, un parādīt, kā šī optimizācija var atspoguļoties radošajā darbā.

Kā allaž izstādes apmeklētāji varēs izteikt savu vērtējumu un noteikt viņuprāt labāko darbu. Šī darba autoram tiks sarūpēta speciāla balva.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties