Izstāde korespondence 2010

Antra Balode, 01.05.2010., 13:55

Izstāde korespondence 2010 atklāšana ceturtdien, 06.05.2010. pulksten 18:30, Gētes institūtā Rīgā, Torņa iela 1!

Izstādes laiks: 06.05. – 30.05.2010.,darba diIzstāde korespondence 2010enās: 09:00-20:00, sestdienās: 09:00-15:30

Ieeja: bez maksas.

korespondence ir sadarbības projekts starp divām Hanzas savienības pilsētām - Brēmeni un Rīgu. Izstāde demonstrē komunikācijas rezultātu starp Rīgas un Brēmenes māksliniekiem, mākslas studentiem un mākslas skolu audzēkņiem, viņiem visiem savstarpēji apmainoties ar salokāmām kartiņām.

Sākotnēji kartiņas viena puse Rīgā un Brēmenē tika apzīmētas, aprakstītas, apdrukātas, mākslinieciski noformētas ar tēlainu attēlu vai formulētu jautājumu, pēc tam - nosūtītas uz otru pilsētu "atklājējam", kurš atbildot uz sūtījumu, kartiņas otrā pusē ar visdažādākajiem mākslas izteiksmes līdzekļiem, komentēja vai papildināja saņemto ziņu.

Izstādē līdzās izvēlētām mākslas darbu atklātnēm tiek piedāvāti mākslas darbi, kurus radījuši sekojoši Rīgas un Brēmenes mākslinieki:

Simone Haak, Claudia Christoffel, Gertrud Schleising, Patricia Lambertus, Marion Bösen, Gloria del Mazo, Edith Pundt, Eugenia Gortchakova, Marikke Heinz-Hoek, Nicolas Bodde, Edeltraut Rath, Elianna Renner, Anna Orniņa, Kristaps Strauts, Ilva Kļaviņa, Aina Muze, Līga Sakse, Anna Silabrama, Skaidrīte Leimane und Eva Vēvere.

Izstāde radās, Brēmenei piedaloties konkursā par tiesībām kļūt par Kultūras galvaspilsētu 2010 un Latvijai iestājoties Eiropas Savienībā. Projektu pilsētu sadraudzības programmas ietvaros atbalstīja abas partnerpilsētas Brēmene un Rīga.

Atklātnes līdz šim izstādītas:

2004 Villa Ichon, Brēmene, 2005 Bürgerhaus Mahndorf, Brēmenes Pilsētas bibliotēka, Mākslu augstskola, Mākslas akadēmija Rīgā.

Apmaiņas projekta vadītāji: Ēdeltrauta Rāta (māksliniece) un Bürgerhaus Mahndorf, Brēmene, Aija Remerte, Mākslas menedžmenta un informācijas centrs (MMIC), Rīga.

Rīgu projektā pārstāvēja Latvijas Mākslinieku savienība, Latvijas Mākslas akadēmija, kultūras centra "Ritums" glezniecības studija, kā arī trīs Jaņa Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolas, Rīgas mākslas skolas, Bolderājas Mūzikas un mākslas skolas audzēkņi.

Izstāde ir veltījums Brēmenes un Rīgas pilsētu sadraudzības 25 gadu jubilejai.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


ienāktreģistrēties