LMA Glezniecības katedras mācībspēku izstāde "Ko Tu dari"

Līva Raita, 21.10.2015., 08:19

2015. gada 22. oktobrī plkst. 18.00 Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) 1. stāva izstāžu zālē tiks atklāta Glezniecības katedras mācībspēku izstāde "Ko Tu dari".

LMA Glezniecības katedras mācībspēku izstāde "Ko Tu dari"Izstādē piedalās: Normunds Brasliņš, Andris Eglītis, Ivars Heinrihsons, Ieva Iltnere, Juris Jurjāns, Irēna Lūse, Aleksejs Naumovs, Pēteris Postažs, Kristīne Rubene, Imants Vecozols, Andris Vītoliņš, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Kristaps Zariņš. Izstāde būs aplūkojama no 23. oktobra līdz 12. novembrim

Izstādē "Ko Tu dari" varēs apskatīt pēdējā gada laikā radītos darbus, kas apliecina LMA mācībspēku arvien nerimstošo radošo aktivitāti un jaunrades spējas. Izstādes dalībnieki, kas visi ir spēcīgas radošas un starptautiskā mākslas kontekstā atpazīstamas personības, izstādīšanai piedāvātajos darbos pārliecinoši demonstrē savus individuālos rokrakstus un katrs atklāj dziļi specifisko darba metožu un tēmu loku – kā plašu materiāltehnisko radošo izteiksmes līdzekļu arsenālu, tā mākslas darbu žanrisko un idejisko saturu.

Izveidotā ekspozīcija demonstrēs gan klasiskās glezniecības spēju vēl joprojām būt aktuālai un tādai, kas nebeidz pārsteigt ar noturīgām mākslinieciski virtuozām kvalitātēm – tonalitāti, krāsu, faktūru, kompozīciju un vēstījumu, gan arī glezniecības spēju būt novatoriskai, svaigai un laikmetīgai, ko autori panākuši, sintezējot dažādus mākslas medijus, izmantojot neierastas izteiksmes formas un atkāpjoties no akadēmiskās tradīcijas.

Lai skatītājiem uzskatāmi parādītu mākslas darba tapšanas procesu, autori izstādē eksponēs ne tikai gleznas, grafikas un zīmējumus, bet arī savu radošo procesu ilustrējošas skices, kolāžas un fotogrāfijas.

Ekspozīcijas autori – Andris Vītoliņš un Kristaps Zariņš.

Izstādes darba laiks: Otrdien, trešdien, piektdien, sestdien: 11.00–18.00; Ceturtdien: 11.00–18.00; Katru dienu pārtraukums: 14.30–15.00; Svētdien, pirmdien: slēgts.

Izstādes norises vieta: Latvijas Mākslas akadēmijas 1. stāva zāle, Kalpaka bulvāris 13, Rīga. Bezmaksas ieeja.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties