Latviešu mākslinieki piedalās izstādē "Keine Angst!" Leipcigā

Zane Zajančkauska, 05.07.2010., 15:51

23. jūlijā Leipcigā (Vācija) atklās projektu "Keine Angst!" (no vācu val. – Bez bailēm!), kurā piedalīsies arī latviešu mākslinieki - Katrīna Neiburga, Ivars Grāvlejs, Kate Krolle, Ingrīda Pičukāne, Linards Kulless un Margita Zālīte.

Izstāde uzdos jautājumusLatviešu mākslinieki piedalās izstādē "Keine Angst!" Leipcigā par indivīda attiecībām ar autoritāti un sabiedrības normu (pieklājība, politkorektums, normalitāte) rašanos un pastāvēšanu. Projektu organizē kultūras menedžeri no Latvijas, Lietuvas, Bosnijas un Čehijas.

"Kā pagātnē, tā mūsdienās bailes nereti tiek politizētas, definējot to, kas ir "normāls", pieņemams; kas ir minoritāte un kāds ir "vairākuma viedoklis". No atsevišķa cilvēka skatu punkta šie sabiedrībā eksistējošie pieņēmumi līdzinās labirintam, kurā iespējams apmaldīties, vai arī uzdrošināties (bez bailēm!) meklēt izeju," ar projekta ideju iepazīstina Zane Zajančkauska, viena no projekta veidotājām.

Projekta ietvaros no 23. līdz 31. jūlijam notiks izstāde, koncerts un diskusija, kurā mākslinieku darbos skartās tēmas tiks skatītas plašākā kontekstā. Izstādē piedalās: Gorana Bosnič (BIH), Igors Bosņaks (Igor Bosnjak) (BIH), Sandra Dukič (BIH), Laura Garbstiene (LT), Ivars Grāvlejs (LV), Kate Krolle (LV), Linards Kulless (LV), Katrīna Neiburga (LV), Ingrīda Pičukāne (LV), Marija Švertnere (Maria Schwerdtner) (DE), Sofī Ūhmane (Sophie Uchman) (DE).

Izstādes telpai īpašu labirinta konstrukciju veido Drēzdenes arhitekts Volfgangs Kurcs. (Wolfgang Kurz). Atklāšanas vakarā notiks Margitas Zālītes (LV) performance un lietuviešu grupas Tytia Mina Teremina koncerts.

Projekts "Keine Angst!" tiek īstenots Leipcigā, 20. gadsimta sākumā celtā tapešu fabrikā "Tapetenwerk", kas kopš 2006. gada pielāgota mākslas, kultūras notikumiem un radošo industriju darbībai. Projektu "Keine Angst!" organizē Zane Zajančkauska (Latvija), Igor Sovilj (Bosnija Hercogovina), Rūta Virbickaite (Lietuva) un Martina Zuzaņakova (Čehija) - Roberta Boša fonda programmas Kultūras menedžeriem no Vidus un Austrumeiropas stipendiāti Vācijā.

Projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Roberta Boša fonds, Saksijas fonds un Vācijas Ārējo sakaru institūts.

Keine Angst!
Izstāde. Koncerts. Diskusija
23.07-01.07.2010
Atklāšana: 23.07 plkst. 19.00
Adresde: Taptenenwerk, Halle C, Lützner 91, Leipciga
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties