Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde "Haosa ģeometrija"

Una Meiberga, 12.08.2015., 10:17

No 2015. gada 19. augusta līdz 6. septembrim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma Kristīnes Nuķes-Panteļejevas izstāde - lielizmēra skulptūra "Haosa ģeometrija".

"Haosa ģeometrija""Haosa ģeometrija" ir mākslinieces Kristīnes Nuķes-Panteļejevas pārdomas par dabā un sabiedrībā notiekošiem procesiem, kuros šķietami spontānās, haotiskās kustības rezultātā rodas racionālas, harmoniskas, perfektas struktūras, piemēram, molekulas, šūnas, audi, kas savukārt veido dzīvotspējīgus organismus un lieliskus materiālus no kā sastāv viss kas mums apkārt.

Izstāde veidota no gataviem moduļiem kā skulpturāls veidojums, kas izvietots galerijā pa diagonāli no viena gala līdz otram, integrējoties telpā un transformējot to. Konstrukcija veidota no koka: bambusa apaļkokiem un dažāda izmēra un formas koka klučiem. Neregulārās struktūras vidū veidosies atpazīstamas ģeometriskas formas: kubs, piramīda u.c.

Kristīne Nuķe-Panteļejeva studējusi metāla dizainu Latvijas Mākslas akadēmijā, un šobrīd strādā kā pasniedzēja Rīgas Amatniecības Vidusskolā. Māksliniece aktīvi piedalījusies grupu izstādēs jau sākot no 2007. gada: "Latvijas mākslinieku juvelierizstrādājumi un miniatūra tekstils", Krievija (2008); "Rudens", Rīga (2009); "Latvijas un Lietuvas metāla māksla" galerijā "Titāniks", Lietuva (2011); "Mākslas kņada", Rīga (2015) un citās.

Izstāde apskatāma katru dienu no 10.00-22.00, izņemot svētdienas.

Sekojiet Kalnciema kvartāla programmai: facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties