Gētes institūtā atklās izstādi "Cilvēks, kurš zīmē"

Komiksu kultūras žurnāls "kuš!", 16.09.2015., 06:56

Piektdien, 18. septembrī plkst. 19.00 Gētes institūtā Rīgā tiks atklāta desmit Latvijas un Vācijas komiksu mākslinieku darbu izstāde "Cilvēks, kurš zīmē". Izstādes atklāšanā piedalīsies māksliniece Aiša Franca no Vācijas ar lasījumu no savas grāmatas.

"Cilvēks, kurš zīmē"Kā zīmē komiksu autori? Desmit māksliniekiem no Rīgas un Berlīnes iedevām baltu papīra lapu un vērojām viņus zīmēšanas procesā. Rezultātā ir tapuši desmit īsi video, kuri parāda mūsdienu komiksu mākslinieku rokrakstu daudzveidību Latvijā un Vācijā, sākot ar otas triepienu un krāsaino zīmuļu švīkām līdz pat tintes plūdumam. Līdzās video filmām izstādē būs aplūkojami arī oriģinālzīmējumi un komiksu grāmatas.

Mākslinieki: Berlīne: Aisha Franz, Mawil, Oliver Grajewski, Jakob Hinrichs, Sophia Martineck; Rīga: Anna Vaivare, Ernests Kļaviņš, Ingrīda Pičukāne, Mārtiņš Zutis, Oskars Pavlovskis. Video: Kate Elpo.

Izstāde būs apskatāma no 19. septembra līdz 5. oktobrim Gētes institūtā, Torņa ielā 1. Atklāšana un komiksu lasījums: 18.09. plkst. 19.00.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Zane Zlemeša ar savu darbu prezentāciju un Aiša Franca ar lasījumu no savas topošās trešās komiksu grāmatas.

Viesošanās laikā Rīgā Aiša Franca vadīs divu dienu radošo darbnīcu komiksu autoriem no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Aiša Franca ir komiksu māksliniece un ilustratore, kas šobrīd dzīvo un strādā Berlīnē. Viņas debijas grāmata "Alien" ("Svešais") par mazu meiteni un viņas draugu no citas planētas iznāca 2011. gadā. Pēc gada viņa publicēja kriminālromānu "Brigitte und der Perlenhort" ("Brigita un pērles"), kas stāsta dēkpilnu stāstu par zaudējumu, atriebību un mīlestības brīnumu. Kā ilustratore Aiša Franca regulāri sadarbojas ar "New York Times" un citiem starptautiskiem izdevumiem Pašlaik viņa strādā pie savas trešās komiksu grāmatas.

Organizē: Gētes Institūts Rīgā sadarbībā ar "kuš!" komiksi (www.komikss.lv).


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties