Festivāla "Via Baltica" ietvaros tiks atklāta izstāde "Balta lapa"

Anna Paula Pujēna, 10.08.2015., 08:18

Ceturdien, 13. augustā, festivāla "Via Baltica" ietvaros Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" un "Promenade Hotel" Hika un Vites zālē tiks atklāta izstāde "Balta lapa". Atklāšana sāksies pulksten 16.00 Liepājas muzeja filiālē, savukārt pulksten 17.00 turpināsies "Promenade Hotel".

Izstāde "Balta lapa"Izstāde ir veltīta vēsturiskā Baltijas ceļa atcerei. Tā apvieno ap trīsdesmit jauno mākslinieku no visām Baltijas valstīm kā "kreatīvas baltas lapas". Mākslinieki ir gandrīz vienā vecumā ar Baltijas ceļu. Izstādes dalībnieki atceras sevi kā mazus bērnus, kuri bija Baltijas ceļa neatņemama sastāvdaļa. Tagad viņiem, perspektīviem un profesionāliem māksliniekiem, ir dota iespēja izpausties un piedāvāt savus darbus oriģinālā un mūsdienīgā redzējumā, atveidojot savu akcijas "Baltijas ceļš" izjūtu.

Izstāde tiek organizēta sadarbībā ar Lietuvas mākslinieku savienību un mākslas galeriju "Arka" Viļņā. Izstāde savu ceļu sāka jau pērn, kad tā tika izveidota par godu Baltijas ceļa 25. gadadienai. Tā ir bijusi skatāma jau Lietuvā, Igaunijā, kā arī Rīgā, Valmierā un Kuldīgā. Tagad no Kuldīgas Mākslas nama izstāde savu ceļu turpina uz Liepāju. Svarīgi, ka Liepājas izstādi ar saviem darbiem papildinās mākslinieces Anita Karpincka un Patrīcija Brekte no Latvijas, kas radījušas jaunus darbus tieši Liepājas izstādei.

Izstādes darbi ir ļoti dažādi, sākot ar nelielām gleznām un skulptūrām, beidzot ar iespaidīgām instalācijām. Tāpēc Liepājā tie tiks izstādīti vairākās vietās. Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" būs apskatāmi pārsvarā maza formāta darbi, savukārt, "Promenade Hotel" Hika un Vites zālē – pārējie.

Izstāde Liepājā būs apskatāma līdz 6. septembrim.

Festivāls "Via Baltica" turpināsies ar koncertiem no 21. līdz 29. augustam Liepājā un 23. augustā Kuldīgā. Festivāls noslēgsies augusta pēdējā sestdienā ar nu jau tradicionālo "Senās uguns nakti" Liepājas pludmalē, kad apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri, lai atgādinātu sev un citiem par Baltijas jūru, kas mums ir kopīga un sargājama.

Biļetes uz festivāla "Via Baltica" maksas koncertiem "Tuvu tuvumā", "Roks Baroks" un "Lettonia" jau šobrīd iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē  www.bilesuparadize.lv.  Biļešu cena ir 7 eiro. Skolēniem, studentiem un pensionāriem – atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

Festivāls notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Plašāka informācija par festivālu "Via Baltica" pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties