LMC Ofisa galerijā jauna izstāde "Attiecību ornamenti"

www.lcca.lv, 05.07.2010., 10:04

Izstādes "Attiecību ornamenti 2" apmeklētāji aicināti mākslas darbus izpētīt, izmantojot gan vizuālās, gan taustes uztveres spējas.

GuLMC Ofisa galerijā jauna izstāde "Attiecību ornamenti"ndegas Strautmanes braila rakstā veidoto tekstila darbu pamatā ir sociālo tīklu pētnieka Valda Kreba radītās kartes, kuras ataino dažādas sociālajā vidē, biovidē un inženierijas laukā pastāvošas attiecības. Māksliniece un dizainere Gundega Strautmane, izmantojot šo karšu līdzību senai mežģīņu darināšanas tehnikai knipelēšanai, starp reljefiem punktiem ar smalka pavediena palīdzību konstruē mežģīnes, kas skatītājam uztveramas ne tikai kā krāšņi ornamenti, bet arī kā informācijas avots, kas ļauj ielūkoties dažādos sabiedrības saziņas modeļos.

LMC Ofisa galerija uz izstādi aicina visus – gan laikmetīgās mākslas interesentus, gan cilvēkus ar redzes traucējumiem, kā arī tos, kurus kaitina izstāžu zālēs bieži lasāmais aizliegums "neaiztikt".

Gundega Strautmane tekstila dizainu studējusi Berlīnes Mākslas universitātes Eksperimentālā tekstila dizaina institūtā, Latvijas Mākslas akadēmijā un Rīgas Tehniskajā universitātē. Viņa strādā ar tekstila projektiem eksperimentālā dizaina un mākslas disciplīnās.

Valdis Krebs ir sociālo un organizacionālo tīklu pētnieks. Ieguvis grādus informātikā un organizāciju komunikācijā un šobrīd strādā gan kā organizāciju un kompāniju konsultants, gan sniedz lekcijas universitātēs ASV un Eiropā. Kopš deviņdesmito gadu vidus viņš attīsta savu tīklu kartēšanas un pētīšanas metodoloģiju saistībā ar InFlow programmatūru, ir viens no www.orgnet.com dibinātājiem. Viņa pieredze ietver sociālo tīklu izpēti organizāciju komunikācijas, mārketinga, korupcijas, medicīnas, politikas u.c. jomās.

Izstādi 6. jūlijā plkst. 18.00 LMC Ofisa galerijā notiks diskusija "Vizuālā māksla un komunikācijas robežu paplašināšana". Vai vizuālo mākslu nepieciešams "tulkot" arī neredzīgajam uztveramā formā? Vai novērtējam taustes kā informācijas uztveres instrumenta sniegtās iespējas, iepazīstot mākslu?

Diskusijā piedalīsies māksliniece Gundega Strautmane, zinātnieks Valdis Krebs, vizuālās mākslas skolotāja neredzīgajiem bērniem Terēza Landra, kā arī vairāki citi jomas eksperti. Diskusiju vadīs RSU profesore Ilva Skulte. Aicināti visi interesenti. Ierobežoto vietu skaita dēļ lūgums iepriekš pieteikties, rakstot uz e-pastu: cire@lcca.lv vai zvanot: 67039285 (Elīna).

Informācija: www.lcca.lv

LMC Ofisa galerija atrodas Alberta ielā 13; atvērta katru darba dienu no plkst. 12.00 līdz 18.00.

Izstāde tapusi ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, InFlow, Orgnet.com un Laikmetīgās mākslas centra atbalstu.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties