Ivara Heinrihsona personālizstāde "Ivars Heinrihsons. Balets. Gleznas, zīmējumi."

Karlīne Cercina, 08.07.2010., 08:22

Valmierā, mākslas "Galerijā Laipa", ceturtdien, 21. jūlijā plkst. 17:00 atklās Ivara Heinrihsona personālizstādi "Ivars Heinrihsons. Balets. Gleznas, zīmējumi.". Izstāde galerijā būs apskatāma līdz 2010.gada 4. augustam.

MākslinieIvara Heinrihsona personālizstāde "Ivars Heinrihsons. Balets. Gleznas, zīmējumi."ks Ivars Heinrihsons ir viens no atpazīstamākajiem Latvijas gleznotājiem Eiropā. 1992. gadā ieguvis mākslas maģistra grādu. Kopš 2008. gada ir Vizuālās mākslas nodaļas un Glezniecības katedras vadītājs.

"Dzīvesvietas nemainu, sievas nemainu, savus paradumus nemainu. Paldies dievam, nerakstu dienasgrāmatiņā, ka diena pagājusi bez notikumiem, bet tāda ir mana pastāvība. Un tāda ir arī mana glezniecība, mana māksla. Tā ir mana organiskā attīstība," saka mākslinieks Ivars Heinrihsons intervijā ar Zani Radzobi.

Izstādē "Balets" - sajūtu ekspresija, dinamika, formas un nemainība, kas pati sevi attīsta. Lielas formas gleznas un izsmalcināti zīmējumi apvienoti vienā izstādē.

"Ivars Heinrihsons ir spožākais liriskā neoekspresionisms pārstāvis latviešu mūsdienu glezniecībā ar izsmalcinātu ahromātisku krāsu paleti, kur melna līnija vai laukums ir pamatu pamats – ekspresija un stabilitāte. Gleznotāja iedvesmas avoti ir ļoti konkrēti un izsaka viņa ego iekšējās izpausmes formas:

Zirgs kā dabīga ekspresija, žests, kurā iemiesojas visas cilvēciskās emocijas.

Zirgs, zirgu savaldīšana vai trakulīgs zirgu skrējiens. Tie mēdz būt kareivīgi un liriski, skumju mākti un rotaļīgi, plakātiski svinīgi un trausli kā no porcelāna. Viņi ir pakļauti arī mežonīgām dziņām – vēlmei joņot, kas dažkārt paceļ tos augstu gaisā...un tad tie pārvēršas putnos. Zirgi neattēlo realitāti, bet ir autora iekšējais tēls, kurā iemiesojas visas cilvēciskās emocijas.

Koncertflīģelis – kultūras zīme, klasisko vērtību nesējs.

Balets – tiekšanās pēc ideālā, trauslā, baltā.

Savai izteiksmei Ivars Heinrihsons pakļauj dažādus glezniecības tehnikas līdzekļus un mākslas veidus – zīmējumu, fotogrāfiju, trīsdimensiju mākslu. Viņš uz visu skatās kustībā, ekspresija un dinamika valda arī kompozīcijā.

Pēdējos gados mākslinieku aizrāvuši arī skulpturāli veidojumi, kas, savukārt, šķiet kā gleznu kaligrāfisko līniju pārdabiska materializēšanās bronzas, tērauda un alumīnija stieplēs un sietos. Gleznas plaknes atdzīvošanās telpā." Raksta galerijas "Māksla XO" dibinātāja un vadītāja Ilze Žeivate.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


ienāktreģistrēties