Ilze Avotiņa izstāde "Laimes Lācis"

Galerija Alma, 07.05.2010., 07:14

Gleznotāja, kura atpazīstama pēc spilgti luminiscējošo krāsu klājumu pretnostatijuma ,vibrējošas filigrāni izstrādātas ornamentikas ,un iracionāla ,pasakai vai sapnim līdzīga izteiksmes veida , izstādē Laimes Lācis ar monumentālu skaidrību un vērienu personificējusi cilvēka jūtas - vizualizēta laimes piestrāvota Mīlestība, žilbinoši košs Prieks , pozitīvas enerģijas pārpilns Spēks.

Prieks,LaimIlze Avotiņa izstāde "Laimes Lācis"e ,Spēks Mīlestība - tās ir metaforas par Latviju.

Ideja māksliniecei radusies pagājušajā gadā Madridē, ieraugot un sajūtot šīs pilsētas simbola – lāča spēku un enerģiju. Tad arī nolēmusi, ka Madrides lācis jāņem līdzi uz Latviju, lai tas kā Andreja Upīša "Laimes lācis" Sūnu ciemā, iedvesmo Latvijas cilvēkus pozitīviem darbiem, kuri nesīs labus laikus Latvijā.

Darbi pārsvarā gleznoti tieši Spānijā mākslinieces uzturēšanās laikā Barselonā, tādēļ kompozīcijās blakus latvju meitenei zīļu vainadziņā atrodami arhitekta Antonio Gaudi Guela pils skulpturālo objektu fragmenti, Madrides simbols zemeņu koks un tēls, ko inspirējusi aktrise Penelope Krūza.

Tumši sarkanajā telpā izstādīts darbs , kurā māksliniece atspoguļojusi ciešanas - cilvēka visdziļākās dvēseles sāpes . Tā ir Rogīra Van der Veidena gleznas "Kristus noņemšana no krusta" interpretācija (1435. Prado muzejs Madridē).Darbs ir ļoti personisks - Ilze Avotiņa to veltījusi sava tēva gleznotāja Harija Kārkliņa piemiņai

Ilzes Avotiņas gleznas atrodas Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Valsts Tretjakova galerijā Maskavā, Krievijas Kultūras ministrijas īpašumā, privātkolekcijās Latvijā un ārzemēs.

Galerijā Alma 7.maijs - 8.jūlijs.


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
bogginight16, 12.09.2011. 17:24:35 (ip:83.223.143.11)
Komentāra reitings: 0

Lloti skaistas gleznas,fantastiskas,burvigas un pasakainas.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties