Kaņepes Kultūras centrā tiks atklāta mākslinieces Ievas Saulītes izstāde "Hava Mendessa"

Ieva Saulīte, 31.03.2015., 10:45

2015. gada 1. aprīlī plkst. 19.00 Kaņepes Kultūras centrā, Skolas ielā 15, tiks atklāta mākslinieces Ievas Saulītes izstāde "Hava Mendessa".

"Hava Mendessa"Māksliniece Ieva Saulīte 2009. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju, lielākoties veido instalāciju un darbu sērijas (zīmējumus, gleznojumus u.c.), kas pēta cilvēku savstarpējās attiecības, to struktūras caur ikdienas dzīves atribūtiem un to dekontekstualizēšanu.

Mani interesē un satrauc dažādas lietas. Piemēram, vai ir dzīve pēc nāves? Kāpēc Latvijā kultūras iestādēs vairumā strādā sievietes? Kāpēc Ādažu novada ģerbonī attēlota ūdensroze? Un kāpēc taksometru numuri Rīgā nevarētu būt rozā krāsā? Un, iespējams, visvairāk pēdējā laikā mani interesē – kas tieši cilvēkus, ieskaitot mani pašu, pamudina uzskatīt savu viedokli par realitāti nosakošo un vispareizāko, nekautrējoties to aģitēt, neatstājot vietu iebildumiem? Hava Mendessa ir tēls, kam visdrīzāk atbildes nav svarīgas, viņai ir savas atbildes un pasaules redzējums, kā arī situāciju risinājumi. (Ieva Saulīte)

Arī ekspozīcija "Hava Mendessa" neatbildēs uz šiem jautājumiem. Gleznās būs redzami dažādu tēlu, reālu un abstraktu motīvu apvienojums, jaušs un nejaušs savienojums no atmiņām, iztēles veidojumiem, ikdienas atribūtiem un nejaušībām. Tie būs ikdienas dzīves vienādojumu un uzdevumu atrisinājumu varianti.

Izstāde Kaņepes Kultūras centrā būs apskatāma no 1. līdz 25. aprīlim no plkst 17.00.

Informācija: www.facebook.com/events/1646366068928681/ un www.kanepes.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties