Tiks atklāta Ievas Ekmanes izstāde "Horizonti"

Una Meiberga, 11.03.2015., 12:28

No 13. marta līdz 4. aprīlim Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma Ievas Ekmanes gleznu izstāde "Horizonti".

"Horizonti". "Horizonti" ir izstāde, kurā tiks apvienota glezniecība un stikla māksla. Ievas Ekmanes darbu galvenā tēma ir par meklējumiem, ilgām un tiekšanos pēc neaizsniedzamā. Varētu teikt Dullās Daukas stāsts mūsdienu versijā. Izstādē būs apskatāma daļa no gleznu cikla, kurās iezīmēsies reāli un iedomu horizonti, kā arī stikla darbi, kuros vīsies cauri šī pati tēma. Daļā no darbiem būs jaušama dienvidu zemes elpa un krāsas, neliels ieskats Kanāriju salās piedzīvotajā laikā. Izstādes vadmotīvs - taisne, līnija, vektors. Līnija, kas sadala un šķel, līnija, kas izgaist un atbrīvo. Viss sākas un beidzas ar punktu. Punkti veido līniju.

Ieva Ekmane: "Skaistākais rodas tad, kad atbrīvojies un ļaujies tai simbiozei, kura rodas, piemēram, starp stikla maģisko enerģiju un cilvēka idejas vīziju. Arī glezniecība man ir tuvs veids, kurā runāt par sev būtisko un skaisto. Izstāde ir par gudrību atstāt horizontus tieši tur, kur tiem ir jābūt - neaizsniedzamiem".

Ieva Ekmane 2014.gadā ieguvusi maģistra grādu Latvijas Mākslas akadēmijā. 2013. gadā studējusi stikla mākslu Čehijā, Tomasa Bata universitātē, Petr Stanicky studijā. 2014.gada rudenī pārstāvēja Latviju starptautiskā stikla mākslas izstāde Prāgā, Dancing Hause galerijā, "Satņislav Libensky award 2014", bet 2013. gadā piedalījās starptautiskā stikla mākslas izstādē Slovākijā, laikmetīgās mākslas centrā Trnavā. 2014.gadā nodibināja arī savu uzņēmumu "Oliver Latvia", kurā tiek radīti radoši un mākslinieciski produkti bērniem. Šobrīd aktīvi glezno, piedalās radošos projektos, izstādēs un aktīvi darbojas savā jaunajā uzņēmumā.

Izstādes atklāšana 13. martā plkst. 19:00.

Kalnciema kvartāla galerija, Kalnciema iela 35, Rīga, mājas lapa: www.kalnciemaiela.lv.

Atvērts: Pirmdiena – sestdiena 10:00 – 22:00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


ienāktreģistrēties