NABAKLAB Art Vol. 4 - Gustava Filipsona izstāde "Iluzionisti"

Edgars Abolins, 05.07.2010., 13:27

9. jūlijā plkst.: 19:00 Nabaklab gleznotājs Gustava Filipsons atklās izstādi "Iluzionisti".
Izstāde būs skatāma no 9. līdz 31. jūlijam.

Gustava FilNABAKLAB Art Vol. 4 - Gustava Filipsona izstāde "Iluzionisti"ipsona darbi ir abstrakti un iluzori. Jaunā mākslinieka domāšanas un darbības metode asociējas ar ieskatīšanos tumsā, kurā acij pakāpeniski aprodot ar gaismas trūkumu atklājas arvien jaunas šķietami neredzamās ainas detaļas. Šī tumsa asociējas ar nezināmo, nesaprotamo un neizskaidrojamo. Savukārt raudzīšanās izzūdošajā gaismā ir prāta centieni to aptvert.

Veltot koncentrētu uzmanību Gustava Filipsona darbiem, skatītājam atklājas sākotnēji nepamanīti tēli, to struktūras un saistība vērienīgā kopainā.

Radot darbus par redzamo un neredzamo Gustavs Filipsons izmanto visu viņam pieejamo līdzekļu arsenālu. Mākslinieks ieklausās sevī, koncentrē uztveri, domā, sapņo, redz, jūt un neaizmirst arī par intuīciju. Gustavs Filipsons atzīstas, ka: "ļauj saviem sākotnējiem tēliem kustēties un pārvietoties gleznā darba gaitā atklājot jaunu tēlu parādīšanos – it kā iejaukšanos, kas vēlāk likumsakarīgi iekļaujas darba kopējā ainā." Gustava Filipsona pieeja glezniecībai savā ziņā ir līdzīga Deivida Linča TV seriāla Twin peaks varoņa aģenta Deila Kūpera pielietotajai Tibetiešu metodei, kura aptver prāta un ķermeņa sadarbību darbojoties ciešā saskaņā ar visdziļāko intuīciju (sk. http://www.youtube.com/watch?v=vrb51EGXGqs).

Māksliniekam ieliekot sevi gleznas četrstūra laukuma apstrādē, apzinātiem un nojaušamiem tēliem savstarpēji mijiedarbojoties rodas daudznozīmīgs un iedarbīgs vizuāls vēstījums. Gustava Filipsona darbi ir kā mušķērāji, kuri, skatītājam ļaujoties, iedarbojas dažādos veidos. Visprecīzāk šos darbus būtu dēvēt par iluzionistiem. Gustava Filipsona darbu brīnums ir telpas parādīšanās plaknē. Taču šo efektu neveido perspektīva.

Gustavs Filipsons ar izcilību absolvēja LMA Glezniecības nodaļu. 2007. gadā Gustavs Filipsons piedalījās izstādē Candy Bomber / Našķu bumba. Jaunie Latvijas glezniecībā, kurā pirmo plašāko atzinību guva daudzi šobrīd jau atzīti Latvijas jaunie gleznotāji. Pirmo nozīmīgāko starptautisko atzinību Gustavs Filipsons guva šī gada sākumā kopā ar gleznotāju Mārtiņu Ignātu mākslas telpā "Konschthaus Beim Engel" Luksemburgā iekārtojot izstādi See as – see in. Izstāde tapa sadarbībā ar kuratori Filinu Vagneri. Plašāku informāciju par izstādi See as – see in lūdzam skatīt http://www.studija.lv/?parent=2684 un http://studija.lv/en/?parent=955.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties