Gleznu izstāde "Berlīne. Impresijas"

Sandra Zobena, 03.03.2015., 09:57

No 4. marta līdz 3. maijam Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9, būs apskatāma mākslinieces Līgas Lazdiņas gleznu izstāde "Berlīne. Impresijas".

"Berlīne. Impresijas"Izstāde ir gleznotājas kārtējais veltījums Eiropas lielpilsētai – mākslas un kultūras dzīves mekai – Berlīnei, kas, kopš studijām Berlīnes Mākslas augstskolā, kļuvusi par aizraujošu mākslinieces dzīves sastāvdaļu, galveno iedvesmas avotu un – joprojām viņas darbu centrālo tematiku.

Tomēr pilsētvides tēlojums nav galvenais Līgas Lazdiņas gleznās. Tam pāri stāv interese par māksliniecei būtiskāko glezniecībā, un konkrētā pilsēta kalpo vien kā spēcīgs izaicinājums un impulss iespējai to apliecināt. Viņas gleznotie Berlīnes parki, vasaras kafejnīcas, ielas, pagalmi un nostūri ir pilni pulsējošas dzīves. Darbi ataino pilsētas daudzkrāsaino ikdienu, vairāk uzmanības vēršot uz it kā nejaušu kadrējumu un pilsētas nostūru ainiņām, tādējādi ļaujot pietuvināti sajust īsto pilsētas garšu.

Gleznas nav iedomājamas bez cilvēka un dabas klātbūtnes tajās. Vasaras kafejnīcās vai parkos esošās figūras ienes kustību un nereti ļauj nolasīt pat kādu stāstu, daba piešķir papildus dzīvīgumu un mirkļa noskaņu. Bieži izmantotā saules gaisma padara māksliniecei tuvo, izteikto gaismēnu īpaši kontrastainu.

Līgas Lazdiņas glezniecība ir atšķirīga un atpazīstama arī īpašā kolorīta dēļ – māksliniece izmanto košas, dzīvespriecīgas, tīras un konkrētas krāsas. Tīši vienkāršotās formas padara darbus lakoniskākus, dinamiskākus un dekoratīvākus, tādējādi papildinot gleznieciskās kvalitātes.

Līga Lazdiņa (1982) beigusi Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmijā ieguvusi bakalaura grādu scenogrāfijā un maģistra grādu glezniecībā. Stažējusies Berlīnes Mākslas augstskolā un Mākslas praksē glezniecības individuālajā darbnīcā. Izstādēs piedalās kopš 2000. gada.

Izstādes kuratore: Dace Vosa.

Tuvāka informācija pa tālruni 67331641, 26586404 vai e-pastu: jrrbm@memorialiemuzeji.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties