Kultūras un mākslas projekts NOASS piedāvā itāļu fotogrāfa Giovanni de Angelis darbu prezentāciju

Kate Zilgalve, 17.08.2011., 18:07

Pazīstamais itāļu fotogrāfs Rīgā, NOASA mākslinieku rezidencēs, uzturējies trīs nedēļas, kuru laikā sācis darbu pie fotogrāfiju sērijas "ICKU - I Can Kill U", ko iedvesmojuši traģiskie notikumi Norvēģijā.

Giovanni de Angelis. Dārta Lote Bērziņa.19 gadi, 2011

Mākslinieks fotografējis rīdziniekus, galvenokārt koncentrējoties uz jauniešiem ar ziemeļniecisku ārieni - blondiem matiem, gaišām acīm, izteiktiem sejas vaibstiem. Personāžus, ar inteliģentu izskatu, bet, iespējams, noslēgtu dzīves veidu. Pilsētniekus, kas ir nedaudz intraverti, tādus, kuriem patīk noslēgtība un kas savu ikdienu labprātāk vada vienatnē.

Projekts balstīts uz diviem atšķirīgiem katra indivīda portretiem - vienu to ierastajā dzīves vidē, bet otru, kad šī persona zaudējusi kontroli un baiļu vai draudu iespaidā satvērusi ieroci.

Mākslinieks savos nesenākajos darbos apspēlē iespējamību, ka afekta stāvoklī ikviens var zaudēt kontroli un kļūt agresīvs, bet tālāka notikumu interpretācija jau paliek skatītāja ziņā.

Peldošais mākslas centrs NOASS un Betanovuss,
Rīga, AB - Dambis 2, Rīga, LV-1050.
Mākslinieka Rīgā veidoto darbu prezentācija - 23. augustā plkst. 19:00

 

Giovanni De Angelis dzimis 1969. gadā Neopolē, Itālijā.

Kopš 1992. gada dzīvo un strādā Romā.

Jau pusaudža gados viņš pievērsās tradicionālajai fotogrāfijai, kā arī interesējies par vizuālo atspoguļojumu un tā raisītajām emocijām. Savukārt savos nesenākajos projektos "Luceveloce" - ("Gaismas ātrums", 2004) viņš pētījis neizsmeļamo gaismas potenciālu un tās mijiedarbību ar ķermeni, attīstot šo ideju tālākajos projekts - "Luce dissolve" ("Attīrošā gaisma" 2005 - 2006) sasniedz izteiksmes robežu starp glezniecību un fotogrāfiju, kur vientuļas figūras - sastingušas vai kustībā - ar savām ēnām šķeļ gaismas starus.

Giovanni de Angelis. Dārta Lote Bērziņa.19 gadi, 2011

Darbu sērijās "Strade con pioggia" (Lietainās ielas), "Sui iki" un "Curchgate" fotogrāfs pievērsies Japānas un Indijas moderno metropoļu un to sabiedrības izzināšanai. Šajos darbos interese par austrumu kultūru izteikta caur etnoantropoloģisku skatu. Turpinot šo ideju, viņš pievērsies laikmetīgās pilsētas pētīšanai projektā "Contemporary districts" Tokijā, Telavivā un Varšavā, fotografējot jauniešus un to dzīves telpu, kā arī pilsētas kvartālus, kas atrodas nemitīgā kustībā un attīstībā.

2011. gads māksliniekam bijis īpaši produktīvs. Šogad Itālijas 150. gadadienai veltītajā izstādē "Lo Stato dell'Arte - Campania / special exhibition for 150°" Venēcijas Biennāles ietvaros Giovanni De Angelis pārstāv Neapoli. Savukārt nesenajā izstādē MACRO Laikmetīgās mākslas muzejā, Romā projektā "Water Drops" pievērsies dvīņu attiecību un psiholoģijas pētīšanai - bijušajā vācu kolonijā Cândido Godói, Brazīlijā, kas vēsturiski pazīstama kā eigēnikas eksperimentu norises vieta, kurā dzimušo dvīņu īpatsvars ir lielākais pasaulē.

Giovanni De Angelis svarīgākās personālizstādes ietver: "Contemporary Districts #2: TEL AVIV", Malta (2010); "Churchgate", Galleria Loto Arte, Roma (2008); "Contemporary Districts #1: Shibuya", VI Romas Starptautikais fotogrāfijas festivāls, Nacionālais Austrumu mākslas muzejs, Roma (2007); "Aqua Art", Palazzo Donarelli Ricci, Roma (2007); "Luce Dissolve," V Festival Internazionale della Fotografia, Rome (2006); "Sui iki", Galleria Doozo, Roma (2005).

Grupu izstāžu skaitā: "ECC Ente Comunale di Consumo", CIAC Centro Internazionale di Arte Contemporanea Genazzano, Roma (2010), Museo Nazionale di Cozenza (2011); "Piazza d'Armi", Emergency Room, PAN Palazzo delle Arti, Neapole (2009); "BATTITI", Complesso Monumentale di San Michele, Roma (2009); "Diario Quotidiano", MUSINF Museo d'arte Moderna, dell'Informazione e della Fotografia, Senigallia (2009); "Codice 01", DART Chiostro del Bramante, Roma (2007)

Tuvāka informācija par mākslinieku: www.giovannideangelis.it


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties