Gada balva dizainā ’08,’09,’10

Rolands Krutovs, 01.02.2011., 10:38

No 2011. gada 17. februāra līdz 20. martam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) būs apskatāma izstāde "Gada balva dizainā ’08,’09,’10".

Ekspozīciju veido pēdējo trīs gadu labākie Latvijas dizaineru darbi tādās kategorijās kā rūpnieciskais, unikālais, iepakojumu un aksesuāru dizains.

Gada balva dizainā ’08,’09,’10Izstāde "Gada balva dizainā ’08, ’09, ’10" sniedz pārskatu par norisēm Latvijas dizainā pēdējo gadu laikā, kas no vienas puses iezīmē ekonomiskās lejupslīdes negatīvo ietekmi un rūpniecības apjomu kritumu, bet vienlaikus arī rāda, ka ir izkristalizējušās jaunas dizaina koncepcijas, nostiprinās profesionālās dizaineru organizācijas un veidojas partnerattiecības ar citu Eiropas valstu dizaineriem. Izstāde raksturo arī Latvijas dizaina akadēmisko skolu, jo 2011. gadā apritēs 50 gadi, kopš Latvijas Mākslas akadēmijā tika uzsākta dizaineru sagatavošana.

Visi izstādē skatāmie darbi tapuši no 2008. līdz 2010. gadam un šajā laika posmā saņēmuši Latvijas Dizaineru savienības konkursa "Gada balva dizainā" apbalvojumus. Kopumā 38 dizaineru darbos atklājas aktuālās dizaina ainas daudzveidība, ir pārstāvēts plašs dizaina objektu spektrs, kas veidoti koka, metāla, auduma un stikla tehnikās – no filca kurpēm līdz tehnoloģiski sarežģītiem produktiem.

Izstādē skatāmi Raimonda Cīruļa, Ivetas Deģes, Arvīda Endziņa, Daces Garlejas, Ingas Garnieres, Staņislava Kaca, Gunāra Platpīra, Jāņa Rauzas, Jāņa Straupes un citu dizaineru darbi, kas guvuši atzinību Latvijā, kā arī bijuši pārstāvēti starptautiskās izstādēs un konkursos.

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs regulāri piedāvā apmeklētājiem Latvijas un ārzemju dizaina izstādes, kurās skatītājiem ir iespēja iepazīties ar vispārējām dizaina jomas attīstības tendencēm un novērtēt Latvijas dizaineru veikumu starptautiskā kontekstā.

Izstādi "Gada balva dizainā ’08, ’09, ’10" Latvijas Nacionālais mākslas muzejs organizē sadarbībā ar Latvijas Dizaineru savienību.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties