Foto izstādes "Lāčplēša diena" un "Jūras krastos"

Sandra Zobena, 26.03.2015., 08:37

No 26. marta līdz 10. aprīlim Ojāra Vācieša muzejā (O. Vācieša ielā 19, Rīgā), būs skatāmas divas Māra Greidāna foto izstādes – "Lāčplēša diena" un "Jūras krastos". Izstāžu atklāšana 27. martā plkst. 17.00.

"Lāčplēša diena" un "Jūras krastos"Izstāde "Lāčplēša diena" ir fotoreportāža no 2014. gada 11. novembra, kurš vēsturē paliks zīmīgs kā pirmais gads, kad svecīšu nolikšana pie Rīgas pils mūra tika ierobežota ugunsdrošības dēļ. Līdz ar to sveces piemiņai tika liktas pieejamās vietās, piemēram, gar Daugavas krastu, kas visam piešķīra īpašu burvīgu atmosfēru.

Savukārt izstādē "Jūras krastos" apkopoti divi nelieli pārgājieni uz Rīgas jūras līča piekrasti – fotostāsts no Daugavgrīvas mola, kā arī Ķurmraga bāka negaisa laikā, kas iemūžināta fotoplenēra ietvaros.

Māris Greidāns (1987) fotogrāfiju apguvis pašmācības ceļā un ar interneta lekciju palīdzību. Par fotogrāfiju sācis interesēties kopš 2012. gada, bet pirmsākumi meklējami bērnībā, kad lielu iespaidu atstājuši māsas krusttēvs Pēteris un paša krusttēvs Jevgēnijs – abi fotogrāfi.

2013. gadā iestājies foto klubā "Rīga" un piedalījās pirmajā fotoizstādē "Katram sava pasaule", kura norisinājās Rīgas Svētā Pētera baznīcā. Kopš pirmās kolektīvās izstādes piedalījies vairākās foto kluba rīkotās izstādēs. Šī ir pirmā Māra Greidāna personālizstāde, par kuru īpašu pateicību autors izsaka Vitālijam Vinogradovam un Eiženijai-Annai Freimanei.

Māra Greidāna fotogrāfijas tiek izmantotas arī e-žurnāla "Latvijas futbols" izdevumos, ir izdota viena futbola virslīgas gadagrāmata, kurā izmantotas autora fotogrāfijas. Dažas fotogrāfijas publicētas arī ārpus Latvijas robežām un ir guvušas starptautisku atzinību.

Autors pateicos par atbalstu SIA "DBA Tehnoloģijas" un foto klubam "Rīga".

Tuvāka informācija pa tālruni 67619905vai e-pastu vacietis@memorialiemuzeji.lv, kā arī www.memorialiemuzeji.lv un www.vaciesamuzejs.lv,


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


ienāktreģistrēties