Fotoizstāde "Sajūtu māja"

Sandra Zobena, 13.04.2015., 12:01

15. aprīlī plkst. 18.00 Ojāra Vācieša muzejs, O. Vācieša ielā 19, ielūdz uz Vitālija Vinogradova fotoizstādes "Sajūtu māja" atklāšanu.

"Sajūtu māja"Izstāde ir stāsts par Latvijas Neredzīgo bibliotēku un tās lasītajiem – cilvēkiem, kuri lasa mazliet citādāk, nekā pierasts domāt, izdzirdot vārdu "lasīšana".

Bibliotēkas lasītāji ir vājredzīgi un neredzīgi cilvēki, un grāmatas viņi iepazīst ar pavisam citām maņām – viņi tās uztver ar sajutām. Braila rakstā grāmatas var lasīt ar pirkstiem, rūpīgi iztaustot katru vārdu, teikumu un rindkopu. Grāmatu var arī klausīties audioformātā, kāri tverot katru tās lappusi.

Fotoizstādes apmeklētāji varēs iepazīties ar vietu, kas glabā šīs sajūtu grāmatas gan Braila rakstā, gan audio formātā. Par sevi stāsta arī fotogrāfijās iemūžinātie lasītāji, no kuriem ikviens atradis sev mīļu grāmatu Braila rakstā, kas palīdzējusi iepazīt gan dzīvi, gan pašam sevi.

Izstāde liek domāt par to, vai mēs protam sajust pasauli. Vai spējam tai pieskarties un to sadzirdēt? Vai pasaules "redzešana" nepadara mūsu uztveri mazliet nabadzīgāku un ierobežotāku? Varbūt savam pasaules skatījumam der pieslēgt arī citas maņas – dzirdi, tausti...

Izstādes autors pateicas Ļubovai Pimenovai par tehnisku atbalstu, Ievai Veldei par izstādes tekstu sagatavošanu, kā arī visiem Latvijas Neredzīgo bibliotēkas darbiniekiem.

Atbalstītāji: "W-2 art", Memoriālo muzeju apvienība, Ojāra Vācieša muzejs, Latvijas Neredzīgo bibliotēka, "Valmiermuižas alus" un "Kārumu fabrika".

Izstāde apskatāma no 15. līdz 30. aprīlim.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties