Fotogrāfiju izstāde "Ceļa rādītāja"

Inita Paegle, 14.08.2015., 08:15

Šogad, no 13. augusta līdz 10. septembrim Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā skatāma Sandras Prikules fotogrāfiju izstāde "Ceļa rādītāja".

Sandras Prikules fotogrāfija "Madonna no Māras zemes"Gatavojoties Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem Aglonā, Līvānos, Latgales mākslas un amatniecības centrā, pateicoties izstādes autorei Sandrai Prikulei ir tapusi zīmīga izstāde ar nosaukumu "Ceļa rādītāja". Fotogrāfiju izstāde savus apmeklētājus iepazīstina ar Dievmātes godināšanas kultas vietām pasaulē.

Izstādē aplūkojamas 30 fotogrāfijas, kas tapušas 20. gs. beigās, bet jaunākās – 21. gadsimta sākumā. Fotogrāfiju autore ir Laterāna Pontifikālās universitātes Rīgas Augstākā reliģijas zinātņu institūta absolvente Sandra Prikule, kuras radošais un dzīves gājums saistīts ar Jēkabpili, Līvāniem un Rīgu. Izstādē aplūkojamās fotogrāfijas uzņemtas Izraēlā, Itālijā, Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Spānijā, Portugālē, Francijā, Polijā, Baltkrievijā, Krievijā, Ukrainā, Vācijā un Bosnijā-Hercogovinā.

Kā raksta pati izstādes autore: "Marijas godināšanas tradīcija Latvijā un pasaulē tiek praktizēta gadsimtiem ilgi. Maija mēnesī Dievmātes godam veltītie dziedājumi pie Latvijas krustiem ir iekļauti Latvijas kultūras kanonā. Savukārt augusta mēnesī šķiet, ka visi Latvijas ceļi ved uz Starptautisko mariānisko svētvietu un Latgales garīgo centru – Aglonas Dievmātes Baziliku…"

Visus tos, kurus ir ieinteresējusi izstāde, to varēs apskatīt līdz šī gada 10. septembrim Latgales mākslas un amatniecības centra izstāžu zālē.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


ienāktreģistrēties