Fotogrāfes Gunas Oškalnas–Vējiņas jubilejas izstāde

Anna Sirmā, 17.04.2015., 10:35

23. aprīlī Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smilģa Teātra muzejā (E. Smiļģa ielā 37/39) atklās fotogrāfes Gunas Oškalnas–Vējiņas izstādi "Gunas sešdesmit foto spēles ar aktieriem".

"Gunas sešdesmit foto spēles ar aktieriem"Atzīmējot savu jubileju, fotogrāfe Guna Oškalna-Vējiņa Teātra muzeja apmeklētājiem piedāvā fotogrāfiju sēriju, kurā ir atlasīti spilgtākie foto mirkļi ar aktieriem. Izstādē apskatāmas sešdesmit fotogrāfijas, kur aktieri ir redzami kā spēlmaņi, aktieru dubultportreti un kadri no apbalvošanas ceremonijas "Spēlmaņu nakts". Īpaši šai izstādei ir atlasītas fotogrāfijas, kuras ir veidotas ietekmējoties no Eduarda Smiļģa daiļrades.

Guna Oškalna-Vējiņa par izstādi stāsta:

"Katrs mēs pildam savu lomu, manā dzīves Spēlē ienākuši ir īstie teātra dzīves spēlētāji. Un šī izstāde ir atskaite par mūsu dzīves spēli. Dzīve ir skaista jebkurā vecumā ir tikai jābauda savējie gadi."

Fotogrāfe Guna Oškalna–Vējiņa savus darbus pirmo reizi izstādījusi 1981. gadā izstādē "Es neesmu burve, es tikai mācos", kur jau bija apskatāmas viņas pirmās fotogrāfijas ar aktieriem, dažādu žanru māksliniekiem un komponistiem. Par sev nozīmīgām izstādēm fotogrāfe uzsvērusi 1993. gadā "100% DABA", 2003. gadā "Ticība. Cerība. Mīlestība.", 2006. gadā Raimondam Paulam veltītā izstāde "Vajag tikai rakt…". Par godu Latvijas 90. gadu jubilejas svinībām un Brīvības pieminekļa autora Kārļa Zāles 120 gadu atcerei 2008. gadā tika atklāta pirmā izstāde "Piemineklis Brīvībai", un otro reizi 2010. gadā Brīvības pieminekļa 75 gadu jubilejas atzīmēšanas ietvaros.

Tāpat māksliniece piedalās dažādos starptautiskos projektos – 2005. un 2007. gadā piedalījās Amerikas latviešu Mākslas dienā, viņas darbi ir bijuši izstādēs Slovākijā, Francijā, Lielbritānijā, Portugālē un Krievijā, kā arī kopš 1995. gada viņa ir fotostudijas "VIDZE" vadītāja.

Izstādi atbalsta Rīgas dome un Latvijas Kultūras akadēmijas Eduarda Smiļģa Teātra muzejs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


ienāktreģistrēties