Atklās foto izstādi par Latvijas sīkstajiem cilvēkiem

T/c „Mols”, 01.02.2011., 11:45

Pasaules mediju uzmanība pēdējo gadu laikā veltīta Latvijas iedzīvotāju spējai pārvarēt ekonomiskās grūtības, tomēr vērīgākie ir pamanījuši, ka latviešos mājo apbrīnojams spīts, sīkstums un, paļaujoties uz saviem spēkiem, spēja veidot savu dzīvi gaišāku un cerīgāku.

No 7Atklās foto izstādi par Latvijas sīkstajiem cilvēkiem. – 20. februārim tirdzniecības centrā "Mols" būs apskatāmi fotogrāfa Jāņa Konona darbi, kuros autors izvēlējies parādīt Latvijas iedzīvotāju portretus, kas atklāj minētās īpašības.

Izstādes autors, fotogrāfs Jānis Konons stāsta, ka caur saviem darbiem viņš vēlējies pateikt sabiedrībai - neskatoties un savu vecumu, nebūšanām valstī, ir svarīgi saglabāt cerību un cilvēcību. Tādēļ izstādes nosaukums ir "Sudraba maliņa". ‘Sudraba maliņai’ simboliska nozīme ir ikviena latvieša dzīvē, jo tā rodama daudzās Latvju dainās, pasakās un stāstos. ‘Sudraba maliņa’ ir arī teicienos, vēlējumos un sakāmvārdos. Tagad arī fotogrāfijās.

Izstādē atainotās personas ir 2009. un 2010.gadā nejauši sastaptie cilvēki, kuri spējuši saglabāt sirsnīgu skatu uz dzīvi un labestību. "Šādi cilvēki iedvesmo un liek domāt - kā viņi spējuši saglabāt šo cerīgo skatienu?" komentē J.Konons.

"Tapušie darbi patiesi aizkustina. Jānim ir izdevies sastapt cilvēkus, kuru sejas ir kā veseli stāsti. Spēja saredzēt un spēt iemūžināt fotogrāfijā to, ko parasti redzam ārpus papīra un rāmjiem, ir talants. Un to arī vēlējāmies ikvienam parādīt izstādē," apmeklēt izstādi aicina Mols menedžere Lelde Gangnuse.

J.Konons fotografē kopš 1999.gada. Piedalījies daudzos Latvijas un starptautiskos foto konkursos, kā arī izstādēs, pasniedz foto pamatus, kā arī aktīvi organizē meistarklases. Šobrīd kā galveno fotografējamo objektu izvirza cilvēku.
Delfi rīkotajā foto konkursā "Pavasaris Latvijā 2010" ieguva pirmo vietu kategorijā "Cilvēks" ar fotogrāfiju "Klemenss", kas aplūkojama arī izstādē "Molā".

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties