Festivāls "Via Baltica" sāksies ar izstādi "Balta lapa"

Dace Bluķe, 15.06.2015., 08:38

Festivāla "Via Baltica" ieskaņā Kuldīgas mākslas namā tiks atklāta Baltijas valstu jauno mākslinieku laikmetīgās mākslas izstāde "Balta lapa".

"Via Baltica"Izstāde ir veltīta vēsturiskā Baltijas ceļa atcerei. Tā apvieno trīsdesmit jaunus māksliniekus kā "kreatīvas baltas lapas" no visām Baltijas valstīm. Mākslinieki ir gandrīz vienā vecumā ar Baltijas ceļu. Izstādes dalībnieki atceras sevi kā mazus bērnus, kuri bija Baltijas ceļa neatņemama sastāvdaļa. Tagad viņiem, perspektīviem un profesionāliem māksliniekiem, ir dota ielospēja izpausties un prezentēt savus darbus oriģinālā un mūsdienīgā redzējumā, atveidojot savu akcijas "Baltijas ceļš" izjūtu. Izstāde tiks atklāta 19. jūnijā Kuldīgas mākslas namā plkst. 16.00, un tā būs skatāma līdz 19. jūlijam. Savukārt augustā tā būs skatāma Liepājas muzeja filiālē "Liepāja okupāciju režīmos" un "Promenade Hotel" Hika un Vites zālēs. Izstāde tiek organizēta sadarbībā ar Lietuvas mākslinieku savienību, mākslas galeriju "ARKA" Viļņā un Kuldīgas Mākslinieku rezidenci.

Festivāls "Via Baltica" turpināsies ar koncertiem no 21. līdz 29. augustam Liepājā un 23. augustā Kuldīgā.

Festivāls noslēgsies augusta pēdējā sestdienā ar nu jau tradicionālo Senās uguns nakti Liepājas pludmalē. Šajā vakarā apdzīvotās vietās ap Baltijas jūru tiek iekurti ugunskuri, lai atgādinātu sev un citiem par jūru, kas mums ir kopīga un sargājama.

Biļetes jau šobrīd ir nopērkamas "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena ir 7 EUR, skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides. Bērniem līdz 7 gadu vecumam, neaizņemot sēdvietu, ieeja koncertos ir bez maksas.

Festivāls notiek ar Valsts Kulūrkapitāla fonda, Liepājas Kultūras pārvaldes un Kuldīgas novada pašvaldības atbalstu. Plašāka informācija: www.viacultura.lv, kā kā arī sociālajos portālos twitter.com/via_baltica un www.draugiem.lv/viabaltica.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties