XIV Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla ieskaņā atklās divas izstādes

Anna Paula Pujēna, 02.09.2015., 07:43

Rīt, 3. septembrī, un otrdien, 8. septembrī, XIV Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla ieskaņā atklās divas izstādes – fotoizstādi "Fotomirkļi" kafejnīcā "Darbnīca" un bērnu zīmējumu izstādi bibliotēkā "Vecliepājas rūķis".

XIV Starptautiskā Liepājas ērģeļmūzikas festivāla ieskaņā atklās divas izstādesStarptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls ik gadu priecē liepājniekus un pilsētas viesus ar brīnišķīgu mūziku Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē. Pašvaldība sadarbībā ar pilsētas ērģelnieku Lotaru Džeriņu to iedibināja 2002. gadā ar mērķi pievērst uzmanību pilsētas lepnumam Sv.Trīsvienības katedrāles vēsturiskajām baroka ērģelēm. Gadu laikā festivāls ir attīstījies un mainījies – jau trešo gadu to rīko organizācija "Via Cultura" un tā norises vieta vairs nav tikai Liepājā, bet arī citās Kurzemes pilsētās un novados.

Šā gada Starptautiskais Liepājas ērģeļmūzikas festivāls, pēc kārtas jau četrpadsmitais, notiks no 18.–25. septembrim ar septiņiem koncertiem Liepājā un Kuldīgā. Taču pirms tam, festivāla ieskaņā tiks atklāta divas izstādes.

Rīt, 3. septembrī, pulksten 18 kafejnīcā "Darbnīca" atklās fotogrāfiju izstādi "Fotomirkļi", kurā būs redzamas četru lielisku fotogrāfu – Edgara Poheviča, Valtera Pelna, Līgas Evaldsones un Jāņa Vecbrāļa – darbi. Fotogrāfijās ir notverti spilgtākie mirkļi no pēdējo divu gadu Ērģeļmūzikas festivāliem.

Savukārt 8. septembrī pulksten 14 bērnu bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" tiks atklāta bērnu zīmējumu izstāde. Arī šie zīmējumi ir tapuši pēdējo divu festivālu laikā. Katru gadu festivāls rīko koncertu bērniem, uz kuru bērni ir aicināti nākt ar savu zīmējumu kā ieejas biļeti, kamēr pārējiem par savu biļeti ir jāmaksā. Arī šā gada Starptautiskajā Liepājas ērģeļmūzikas festivālā notiks divi koncerti bērniem – 22. septembrī Liepājā un 24. septembrī Kuldīgā –, uz kuriem bērni varēs nākt ar saviem zīmējumiem par ērģelēm vai mūzikas tēmu kopumā. Koncertā skanēs Pētera Plakida (mūzika) un Pētera Trupa (librets, režija) jaundarba "Kurš lielāks, kurš varenāks..?" pirmatskaņojums.

Biļetes uz festivāla koncertiem jau šobrīd iespējams iegādāties Biļešu paradīzes kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ir atlaides.

Plašāka informācija par Starptautisko Liepājas Ērģeļmūzikas festivālu pieejama interneta vietnē www.viacultura.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


ienāktreģistrēties