Elīnas Dzelmes ceturtā personālizstāde "PIRMSES"

Sarmīte Sīle, 03.02.2015., 19:31

No 7.februāra bārā/kafejnīcā/ urbānās mākslas ģeneratorā "PinUp" (Rīgā, Pils ielā 7) būs apskatāma Elīnas Dzelmes ceturtā personālizstāde "PIRMSES".

Elīnas Dzelmes personālizstāde "PIRMSES"Izstādes kuratore ir Sarmīte Sīle. Aktrise un māksliniece Elīna Dzelme savai izstādei devusi nosaukumu PIRMSES vai PIRMS ES. Pirms kā? Pirms sākuma vai beigām. Pirms vai pēc Pasludināšanas? Viņa turpina jau pirmajā izstādē, kas tika sarīkota 2011.gadā, iesākto stāstu par sievieti. Tieši stāstīt, jo izteiksmes līdzekļi - forma un krāsa - ir tikai palīglīdzekļi pārdomām par pirmsākumu. Tieši šī stāsta vadīta, Elīna izvēlējusies urbānās mākslas ģeneratoru "PinUp" – šajās telpās mājo sievišķīgs spēks. Industriālais minimālisms ir savienots ar sievišķīgo PinUp stilu.

"Nevaru negleznot. Nevaru noliegt, ka darbi nenoliedzami saistīti ar to, kas ar mani notiek. Bet tie ir pietiekoši ironiski," – tā Elīna teica par pirmo kolekciju 2011.februārī.

"Nesaprotu, kas mani interesē. Nemeklēju saskaņu. Šobrīd ir tāds bezperiods un tajā pašā laikā ļoti aktīvs periods. Darbi ir manas pārdomas par cilvēka būtības meklēšanu. Mūsu pirmsākumi. Tās ir skumjas bildes. Ļoti personiskas bildes," tā Elīna šodien - 2015.gada februārī.

Toreiz notika pāreja no dziļas vientulības uz divsavienību. Šodien atkal pāreja... Ironijas vairs nav, ir lauzīta, nosacīta forma bez smaida klātbūtnes. Skaļā zelta vietā melni baltais klusums, kas uzsūc sevī radīšanas sāpes, vienaldzību, veltīgās pūles satvert laika ritējumu. Sieviete mākslinieces darbos. Lelle, pirmmāte un arī būtne bez dzimuma Nekurienes vidū brīdī, kad laiks sastindzis... Bet tas tikai mirklis.

Elīnas Dzelmes izstādi "PinUp" varēs apskatīt līdz marta vidum.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties