Dinas Dubiņas personālizstāde "pārVērtības"

Galerija „Mākslas banka”, 15.05.2015., 12:17

No 19. maija līdz 6. jūnijam galerijā "Mākslas banka" būs apskatāma Dinas Dubiņas personālizstāde "pārVērtības".

Izstādē skatāmas Dinas Dubiņas kompozīcijas, kas gatavotas no vara un pārklātas ar karsto emalju. Šādi apstrādāts metāls nepakļaujas nedz saules gaismas, nedz arī mitruma ietekmei, un ir praktiski mūžīgs. Senatnē šo tehnoloģiju izmantoja gan ikonu darināšanā, gan sadzīves priekšmetu izrotāšanai. Krievijā emalju plaši izmantoja slavenā Faberžē firma, jo blakus dārgakmeņiem un cēlmetāliem tā atklājas kā līdzvērtīgi izteiksmīgs materiāls.

Dina Dubiņa "Sarkanās jūras sarkanā zivs" (karstā emalja, varš, autortehnika), 2013

Līdztekus stājdarbiem izstādē skatāmas arī mākslinieces darinātās rotas – "Amuleti". Tos pati autore raksturo kā "ļaunās acs ķērājus", kas kalpo enerģētiskai aizsardzībai. Turklāt kapara rotām piemīt ārstnieciska iedarbība. Jau izsenis zināms, ka kapars regulē asinsriti. D.Dubiņa darinājusi un autortehnikā apgleznojusi arī zīda tunikas, tauriņus un šalles.

Dina Dubiņa, kaklarota (karstā emalja, varš, autortehnika), 2013

Dina Dubiņa dzimusi Rīgā 1955.gadā. 1974.gadā beigusi Rīgas Lietišķās Mākslas vidusskolu, bet 1980.gadā - Igaunijas Mākslas universitāti.

2.	Dina Dubiņa, kleita (zīds, autortehnika), 2014

Kopš 1974.gada piedalījusies izstādēs Rīgā, Vīnē, Grācā. Darbi atrodas Rīgas, Maskavas, Pēterburgas, Kēnigsbergas muzejos, kā arī privātkolekcijās. Kopumā māksliniece piedalījusies aptuveni 60 izstādēs Latvijā, Igaunijā, Vācijā, Francijā, Dānijā, Japānā, ASV u.c. Starptautiskajās Juveliermākslas izstādēs "Jabloņeca 77" un "Jabloņeca 83" apbalvota ar goda diplomu.

D.Dubiņa strādā rotu dizaina, kā arī emaljas mākslas nozarē. Mākslinieces lielformāta gleznas un miniatūras gatavotas karstās emaljas tehnikā, katru detaļu vairākkārt apdedzinot 900 grādu temperatūrā.

Izstādes atklāšana 19. maijā plkst. 18.00.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties