Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu cikls "Ceļojošais porcelāns"

Renāte Bāliņa, 01.04.2010., 19:47

No 6. līdz 30. aprīlim Vecrīgas filiālbibliotēkā Lielā Pils ielā 18 būs apskatāma Rīgas Porcelāna muzeja izstāde "Pavasaris".

AlfaIzstāde veidota no muzeja krājuma un aizsāk Rīgas Porcelāna muzeja izstāžu ciklu "Ceļojošais porcelāns".

Ideju par izstāžu ciklu "Ceļojošais porcelāns" radīja situācija, kurā Rīgas Porcelāna muzejs atrodas kopš 2010. gada sākuma – muzeja ekspozīcija ir pilnībā demontēta, krājums sagatavots transportēšanai, muzejam tiek meklētas jaunas telpas. Tāpēc 2010. gadā dažādās Rīgas kultūras iestādēs (ne tikai centrā, bet arī mikrorajonos) tiks eksponētas izstādes no Rīgas Porcelāna muzeja krājuma.

Izstādē "Pavasaris" tiks eksponēti dažādi priekšmeti un mākslas darbi – sākot ar sērijveida servīzēm un beidzot ar unikāliem autordarbiem, kurus vienos ziedu un pavasara tēma gan formās, gan dekoros. Hronoloģiski izstāde aptvers laika posmu no 19. – 20. gs. mijas līdz 20. gs. 90. gadiem, būs apskatāms Kuzņecova un Jesena porcelāna fabrikās un Rīgas porcelāna rūpnīcā ražots porcelāns.

Pavasaris9., 16., 23. un 30. aprīlī no 16:00 līdz 18:00 izstādi papildinās "Porcelāna rožu darbnīca", kurā māksliniece Natālija Laminska demonstrēs un katram interesentam palīdzēs apgūt porcelāna rožu veidošanu un ziedu gleznošanu.

Izstāde "Pavasaris" apskatāma Vecrīgas filiālbibliotēkas darba laikā: no otrdienas līdz piektdienai no plkst. 10:00 līdz 18:00; sestdienās no plkst. 10:00 līdz 16:00; svētdienās, pirmdienās slēgts. Izstādes apmeklējums bezmaksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties