18. Starptautiskā Pianisma Zvaigžņu Festivāla laikā tiks atklāta arī Izraēlas ceļojošā izstāde "Bībele miniatūrās"

Nataļja Vecvagare, 14.03.2010., 12:23

Klāt ir otrā 18. Starptautiskā Pianisma Zvaigžņu Festivāla nedēļas nogale un Liepājā jau ir ieradušies gandrīz visi solisti.

Izraēlas ceļojošā izstāde "Bībele miniatūrās"Tuvākajās dienās klausītājus priecēs Izraēlas pianiste Dorela Golāna /Dorel Golan/, Vācijas solists Peters Rēzels /Peter Rösel/, Polijas Mareks Drevnovskis /Marek Drewnowski/, Francijas Denī Paskals /Denis Pascal/ un Krievijas izcelsmes ASV pianists Aleksandrs Palejs /Alexander Paley/. Festivāla noslēguma koncertu diriģēs slavens poļu diriģents Tadeušs Voicehovskis /Tadeusz Woiciechowski/, bet noklausīties savus tautiešus ieradīsies Francijas Kultūras Centra direktors Žans-Luī Lepretrs (Jean-Louis Lepretre), Latvijas poļu savienības priekšsēdētāja Vanda Krukovska un Izraēlas Pagaidu Pilnvarotā Lietvede Latvijā un Lietuvā Liāta Wekselmanes kundze (Liat Wexelman).

Izraēlas Pagaidu Pilnvarotā Lietvede Liepājā vēlējusies ne tikai klātienē uzrunāt festivāla klausītājus, bet arī atklāt ceļojošo izstādi "Bībele Miniatūrās", kuras izveides iniciatīva pieder Izraēlas Miniatūru mākslas savienības biedram Dr. Mošē Libam. Izstāde ar Izraēlas Ārlietu ministrijas atbalstu ir pabijusi Austrālijā un Jaunzēlandē, kur 3 gadu garumā ir tikusi izstādīta 24 muzejos, galerijās un kultūras centros. Tā, pateicoties Dr. M. Libas ieguldītajam darbam, pašlaik apceļo Eiropu, kur kā pirmais pieturas punkts bija Nīderlande. Ar Izraēlas vēstniecības Latvijā un Lietuvā atbalstu, uz Madonu izstāde ir atceļojusi no Viļņas Lietuvā. Pēc tam izstādi varēja apskatīt Cēsīs, bet tagad tā ceļo uz Liepāju.

Izstādē redzamie darbu izmēri ir miniatūri, tomēr to ietekme uz skatītāju ir liela. Mākslinieki, kas dzīvo Bībeles zemē, Jeruzalemē, pie Galilejas jūras, Haifā, Telavivā vai mitinās tuksnesī, izmantojot dažādas krāsas, materiālus un formas, piedāvā savu Mūžīgās grāmatas koncepciju un interpretāciju. Darbos ir atspoguļotas daudzas Vecās Derības tēmas, sākot ar pasaules radīšanu, slavenām kaujām, Ādamu un Ievu, grēku plūdiem un beidzot ar Bībeles laikmeta cilvēkiem, ciltīm un 10 baušļiem.

28 mākslinieki ir apvienojušies, lai atspoguļotu šo neizsmeļamo tēmu dažādos stilos un tehnikās, un ir to paveikuši nododot skatītāja vērtējumam 144 miniatūras.

Šo izstādi būs iespējams apskatīt Liepājas teātra Šampanieša zālē līdz 30. aprīlim.

Savukārt, 18. Starptautiskais Pianisma Zvaigžņu festivāls turpināsies vēl līdz 14. martam un tā koncertos klausītājiem būs iespēja visā pilnībā izbaudīt Šūmaņa un Šopēna muzikālo ģēniju skaņdarbus. Par to, ka šo komponistu skaņdarbi patiešām ir īpaši iemīļoti liecina arī fakts, ka pārdošanā ir palikušas vien dažas biļetes un tās vēl ir iespējams iegādāties biļešu paradīzes kasēs vai internetā, bet tiem, kas netiek uz koncertiem, būs iespēja noklausīties tos tiešraidē Latvijas Radio 3 "Klasika".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Padalies priekā
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere


ienāktreģistrēties