Balsošanas rezultāti "Gada NeDarbs-2014"

Agnese Bule, 01.06.2015., 10:44

No 1. aprīļa līdz Starptautiskajai Muzeju naktij Mākslinieku namā Jūrmalā notika gadskārtējā izstāde-akcija-loterija "Gada NeDarbs-2014".

1. vietas ieguvējs Jānis Andris OsisIzstādes plakātā varējām skatīt rozā brilles, kas tagad jau ir kļuvušas par nedarba akcijas simbolu. Izstādes organizatori piedāvāja izstādi skatīt caur rozā brillēm un tā katru nedarbu padarīt par darbu.

2015. gada sākumā Mākslinieku nams aicināja māksliniekus un citus nedarbniekus iesniegt tādus nedarbus kā palaidnības, ēverģēlības, ačgārnības un asprātības, kā arī tādus, kas, autorprāt, ir neizdevusies radošā iecere vai kas tāds, ko var uzskatīt par tehnisku kļūmi, nejaušību vai citu personu iejaukšanās radītu nedarbu.

Izstādē piedalījās vairāk nekā 40 autori ar apmēram 60 darbiem. Gada Nedarbs tika noteikts skatītāju balsojumu rezultātā. Izlozei tika atdāvināts 41 nedarbs. Šos dāvātos nedarbus skatītāji, piedaloties izlozē, varēja iegūt savā īpašumā.

Saskaitot skatītāju balsis, "Gada NeDarba-2014" titulu un galveno balvu šogad ieguva Jānis Andris Osis par darbu "Kariatīdes un atlanti ačgārnā perspektīvā". Balvā autors saņēma "Žagaru bunti" un "Nedarba goda lentu". Otrajā vietā skatītāji ir izvirzījuši Agneses Bules darbu "Lupatu latviešu skice" un "Kliņģerlietiņš". Trešā vieta piešķirta Egila Medņa darbam "Bite-S".

Jānis Andris Osis saņem "Gada Nedarba titulu" jau otro gadu pēc kārtas. Pagājušo gadu lielākā daļa skatītāju bija balsojuši par viņa darbu "Tumša nakte, zaļa zāle".

Lielu balsotāju atbalstu un pieprasījumu izlozē bija izpelnījies arī Māras Mozgires darbs "...viens 2 trīs 4...", Ritas Sirmās darbs "Pat nemēģini!" un Ineses Ščuckas darbi.

Visas balsošanas lapiņas piedalījās loterijā. Pārsteiguma balvu no izstādes organizatoriem saņems
Kārlis Zembergs, kurš bija balsojis par Antona Voprosova darbu "Sarkanais laukums".


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties