Baibas Muzikantes pirmā personālizstāde " Sākumā bija vējš…"

Baiba Muzikante, 02.03.2010., 08:21

No 5.marta līdz 6.maijam Daugavpilī viesnīcā Park Hotel Latgola apskatāma mākslinieces Baibas Muzikantes pirmā personālizstāde " Sākumā bija vējš…".

Baiba Muzikante mācījusBaibas Muzikantes pirmā personālizstāde " Sākumā bija vējš…"ies Aucē. Studējusi Lietišķās mākslas koledžā, rokdarbu nodaļā. 2007. gadā ieguvusi bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās mākslas nodaļas, tekstilmākslas apakšnozarē. Šobrīd turpina studijas maģistra programmā.

Izstādē apskatāmie darbi tapuši laikā no 2004. – 2010. gadam. Tie ir dažādās tehnikās izpildīti darbi. Smalki, klasiskā tehnikā austi gobelēni, sietspiedes, apdrukas, mašīnizšušanas, tekstilmozaīkas, batikas, darbi. Radītajos darbos izmantoti dabīgi un sintētiski materiāli.

Ekspozīcijā iekļauts arī mākslinieces bakalaura darbs " Sākumā bija vējš…" Darbs izpildīts tekstilmozaīkas un sietspiedes tehnikās ar grafiskām līnijām, dekoratīvi stilizētām formām.
Pati māksliniece stāsta: "Sākumā bija vējš, jo visa sākotne ir doma – vējš, kurš atnes sēklu un iedēsta to auglīgā augsnē, lai pēc laika pasaulē dotu vietu jaunajam, kā bērns, kurš mātes miesā dzīvo vēl pirms ārpasaulē kāds uzzina par viņa esamību. Mātes klēpis pirms daudziem, daudziem domu bērniņiem.

Radot kompozīcijas veicu izpētes darbu, ja to tā var teikt. Pārsvarā pētu augļu un dārzeņu struktūru. Kā mazi bērni, gribu zināt - kas lācītim vēderā. Manos darbos svarīga nozīme ir līnijai, caur kuru izceļu stilizētās formas. Dominējošs ir ritms un dekoratīvi laukumi."

Māksliniece regulāri piedalās Latvijas Tekstilmākslas asociācijas rīkotajās un arī citās grupu izstādēs.

 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties