Atklās starptautisku izstādi "Physis"

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, 27.05.2015., 11:26

Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejā 28. maijā plkst. 16.00 tiks atklāta starptautiska izstāde "Physis".

Apmeklētājiem izstāde atvērta no 30. maija. Izstādes autors ir mākslinieks Iudicas (Lucas Smith) no Berlīnes.

Izstādes pamattēmu raksturo grieķu vārds "Physis" , kura nozīme ietver sevī dabu, dabisko, savstarpējo mijiedarbību, tās veidu un raksturu. Izstādē apskatāmās lielformāta fotogrāfijas ataino indivīda ķermeņa dabiskās īpatnības un pazīmes, kā arī pārmaiņas, kas rodas dzīves procesos, piemēram, grūtniecības laikā vai novecojot. Pilna auguma fotogrāfijas papildina modeļu portreti profilā. Kopā ar modeļu pirkstu nospiedumiem tās izceļ katra cilvēka individualitāti. Izstādē redzamie manekeni un ar datoru veidotie 3D modeļi reprezentē iedomāto ideālā skaistuma etalonu.

Gadsimtus visā pasaulē ir meklējuši cilvēka skaistuma ideālus. Laikam robežas šiem meklējumiem nepastāv. Arī mūsdienu sabiedrībā mediji konstruē aizvien jaunus un jaunus tēlus, kas postulē kā jāizskatās sievietēm un kā – vīriešiem. Izdomātie skaistuma standarti bieži ir tik nereāli, ka vairumam cilvēku tos sasniegt ir neiespējami Tā var tikt izkropļota sava ķermeņa uztvere. Daudzi cilvēki nespēj izturēt masveida kultūras radīto spiedienu un pakļaujas sevi riskam saslimt ar dažādām izplatītām slimībām, piemēram, anoreksiju. Nereti cilvēki tic, ka, lai veiksmīgāk iekļautos sabiedrībā, nepieciešams ar plastiskās ķirurģijas palīdzību mākslīgi izmainīt ķermeni. Bet katrs no mums ir unikāls! Šī izstāde pretstata iedomātos skaistuma ideālus un cilvēka reālo izskatu.

Izstāde apskatāma no 30. maija līdz 27. jūnijam. Ieejas maksa: skolēni – 0.71; studenti, pensionāri – 1.42; pārējie – 2.85. Bērniem līdz 16 gadu vecumam izstāde apskatāma pieaugušo pavadībā.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem

Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina


ienāktreģistrēties