Atklās Raita Hroloviča izstādi

Katrīna Leiškalne, 04.08.2015., 14:04

Ceturtdien, 6. augustā, fonda "Mākslai Vajag Telpu" Vasaras Mājā Kalnciema ielā 36/38 atklās mākslinieka Raita Hroloviča izstādi. Tās ietvaros mākslinieks radīs instalāciju - simbolisku tiltu starp skatītāju un dabas procesiem.

Atklās Raita Hroloviča izstādiRaita Hroloviča izstādē ar instalācijas palīdzību tiks attēlots veids, kādā mēs pieredzam apkārtējo vidi, kā spējam to ietekmēt un kā tā spēj ietekmēt mūs. Instalācija sastāvēs no koka konstrukcijas un augspiedes tehnikā darinātiem lielformāta grafikas darbiem. Vasaras Mājas izstāžu cikla galvenais vadmotīvs ir Džemma Skulme, atzīmējot mākslinieces 90 gadu jubileju.

Raitis Hrolovičs (1988) ieguvis bakalaura grādu Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības apakšnozarē un papildinājies "Escola Massana" Barselonā. Apvienojot glezniecības, grafikas un tēlniecības izteiksmes līdzekļus Hrolovičs rada neparastas instalācijas. Viņa vizuālā valoda ir izteikti monumentāla – gan formas, gan aplūkoto tematu ietvaros. Raitis Hrolovičs izstādēs piedalās kopš 2009. gada un no 2012. gada strādā par zīmēšanas pasniedzēju Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā. Mākslinieks ir aizvadījis trīs personālizstādes, no kurām pēdējā, ar nosaukumu no polish (2013), norisinājās Laikmetīgās mākslas centra Ofisa galerijā.

Ceturtdien, 30. jūlijā, pulksten 18.00 notiks mākslinieka un fotogrāfa Arņa Balčus autorvakars, bet viņa izstāde, kas veidota kā Džemmas Skulmes memoriālā dzīvokļa fikcija, būs apskatāma līdz 2. augustam. Savukārt sestdienās laikā no 11.00 līdz 14.00 notiek Bikibuka un Garās pupas radošās darbnīcas bērniem, kurās bērni var veidot savu īpašo grāmatiņu ar ilustrācijām un iestādīt garo pupu. Visu pasākumu apmeklēšana ir bez maksas.

Vasaras Māja ir radošā telpa, kas kalpo par platformu mākslas norisēm, mākslinieku autorvakariem, lekcijām, diskusijām, performancēm un radošajām darbnīcām bērniem. No konteineriem veidotā mākslas telpa veidota kā atgādinājums, ka Rīgā joprojām nav muzeja, kurā atspoguļota Latvijas pēckara un mūsdienu māksla. Vasaras mājas izstāžu kuratore ir Elīna Sproģe, tās grafisko dizainu veidojis Ģirts Reiniks.

Vairāk par fondu "Mākslai Vajag Telpu": makslaivajagtelpu.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


ienāktreģistrēties