Annas Vaivares un Zanes Zlemešas izstāde "Noslēpums" Kalnciema kvartālā

Dāvids Šilters, Sanita Muižniece, 23.02.2015., 11:50

28. februārī plkst. 18.00 Kalnciema kvartāla galerijā tiks atklāta Annas Vaivares un Zanes Zlemešas izstāde "Noslēpums", kurā būs apskatāmi oriģināldarbi no grafisko īso stāstu sērijas "mini kuš!" izdevumiem "Peldbaseins" un "Kolekcionārs".

Kopš 2010.gada komiksu žurnāls kuš! sērijā "mini kuš!" apkopo latviešu un ārzemju mūsdienu mākslinieku darbus 28. lappušu mazās grāmatās, katru veltot viena autora komiksam.

Autores strādā atšķirīgās tehnikās, taču abu stāstījumam raksturīgi neparasti skatupunkti un empātisks vērīgums. Anna Vaivare "Peldbaseinā" ar enerģiskām un spēcīgām guaša un akvareļu krāsām stāsta par vārdā nenosauktu sievieti, kuras ikdiena paiet strādājot peldbaseinā. Mēs sekojam viņas gaitām un iekšējam monologam - viņa stāsta par saviem pienākumiem un cilvēkiem, kurus diendienā redz, pati paliekot nepamanīta. Zanes Zlemešas "Kolekcionārs" detalizētos zīmējumos stāsta par parastu vīrieti un viņa aizraušanos. No malas nekad nav iespējams pateikt, kurš ir kolekcionārs. Sagadīšanās pēc izrādās, ka šis ir fotogrāfs.

Izstāde "Noslēpums"

Anna Vaivare ir diplomēta arhitekte un šobrīd strādā Rīgā. Kad nav jādomā par arhitektūras objektiem, viņa zīmē komiksus un ilustrē grāmatas. Annas Vaivares darbi bieži lasāmi komiksu antoloģijā "š!".

Zane Zlemeša glezno, zīmē, veido grafikas un studē Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas nodaļas maģistrantūrā. Viņa ir piedalījusies grupu izstādēs Eiropā un Japānā, ieguvusi galvenās balvas "KoMASK 2012" zīmēšanas konkursā "Cilvēka figūra" Beļģijā un Latvijas Komiksu konkursā 2014 "Ķermeņa fabrika".

Izstāde "Noslēpums"

Izstāde apskatāma no 28.februāra līdz 12.martam, no pirmdienas līdz sestdienai, 10.00-22.00 Kalnciema kvartāla galerijā, Kalnciema ielā 35, Rīgā.

Atklāšana: 28.februārī plkst.18.00.

Izstādē būs pieejami arī "mini kuš!" un citi komiksu žurnāla "kuš!" izdevumi.

Organizē: Komiksu žurnāls "kuš!".

Atbalsta: Kalnciema kvartāls, Malduguns.

"mini kuš!" izdošanu atbalstījis Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Plašāka informācija: www.komikss.lv.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


ienāktreģistrēties