Allas Dmitrijevas izstāde Liepājai

Gita Švarce, 18.03.2010., 11:08

Ceturtdien, 18.martā plkst. 13.30 Liepājas centrālajā zinātniskajā bibliotēkā tika atklāta Allas Dmitrijevas izstāde – veltījums Liepājas dzimšanas dienai – "Solis laikā".

Šo brīnišķīgo iespēju savu darbu izstādi eksponēt bibliotēkas skatlogos Liepājas dzimšanas dienas laikā, Liepājas Universitātes Humanitarās fakultātes programmas "Māksla" studente Alla Dmitrijeva ieguva piedaloties Liepājas pilsētas un Kurzemes mākslinieku un mākslas studentu plenērā bibliotēkā.

Alla Dmitrijeva par sev saka: "Pirmajā acu uzmetienā esmu pieklājīga jauniete. Ja kaut ko iecerēšu – "iekodīšos" ar zobiem un neatlaidīšu, kamēr tas "kaut kas" nenokļūs manā varā. Biežāk tas attiecas uz kādu ideju. Tajā mirklī nekādā gadījumā nedrīkst apstāties un atlikt ideju "uz labākiem laikiem", jo interese var pazust".

Alla bērnībā sapņojusi kļūt par rakstnieci un pati zīmēt ilustrācijas savām grāmatām. Viņa piedalījusies arī dažādos konkursos, arī saņemtas godalgotas vietas daiļlasītāju konkursā un vizuālās mākslas olimpiādē. Lielu atbalstu mazajai Allai sniedza māmiņa - 3.pamatskolas vizuālās mākslas skolotājai, iedvesmojot un sniedzot labus padomus. Pēc pamatskolas beigšanas sekoja jauns un interesants, neparastiem (gan labiem, gan ne tik) notikumiem pārpildīt dzīves posms - mācības Liepājas Mākslas vidusskolā, metāla izstrādājuma dizaina nodaļā. Tādu interesi par mācībām un apkārt notiekošo jauniete vēl nebija izjutusi!

Interesanti un neparasti ļaudis, neformāls stils, smaga mūzika…..Alla sajūsminājās par šīm lietām un …iemīlējās neformālajā stilā, mākslā un visā, kas ar to saistīts, bet mācības kļuva par īstu aizraušanos, par veidu kā sevi realizēt. Jauniete ir ļoti pateicīga Mākslas vidusskolas pasniedzējam - Andrim Garokalnam, kura padomi palīdz vēl šodien.

Pēc mācībām Mākslas vidusskolā, Alla turpināja studijas Liepājas Universitātē. Pateicoties pasniedzējiem Intai Klāsonei, Arturam Medveckim un Andrim Milleram, jauniete saprata, ka var daudz vairāk, nekā bija domājusi pirms tam.

Alla skomentē: "Savos zīmējumos es apvienoju reālo pasauli un fantastisko, tāpēc katrai formai darbos ir simboliska nozīme. Vistuvākā man ir grafika, jo patīk eksperimentēt ar līnijām un laukumiem. Savu pirmo izstādi nosaucu "Solis laikā", jo, manuprāt, ļoti interesanti skatīties kā mainās pasaule, atstājot dažādas atmiņas cilvēku sirdīs."


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Padalies priekā
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


ienāktreģistrēties