Alises Mediņas gleznu izstāde "Mīlestība"

Alise Mediņa, 01.04.2015., 12:28

No 8. aprīļa galerijā "Istaba" – gleznotājas Alises Mediņas darbu izstāde "Mīlestība". Izstāde runā par zuduša laika nezūdošo mīlestību un apvieno darbu sēriju, kurus savstarpēji vieno vēlme mākslīgi radīt ticamu stāstu par kādu sen piedzīvotu mīlestību.

"Mīlestība"Tādēļ, ka katra būtne ilgojas būt mīlēta un piedzīvot mīlestību, šis stāsts ir personisks katram, ļaujot uzjundīt un ilustrēt atmiņas, sapņus, domas, cerības.

Viens no mākslinieces iedvesmas avotiem šai izstādei ir Parīzē iegūtā senu atklātnīšu kolekcija, kur redzami mīlnieki sēpijas toņos, dažādos rakursos un situācijās. Bet, kas vēl fascinējošāk, tās ir kādu sen dzīvojušu cilvēku sūtītas, lai paustu ar kartiņas starpniecību savas romantiskās jūtas. Tādā veidā mākslinieces rokās ir nonākušas kādas nezināmas mīlestības atmiņas.

Par izstādes tapšanas laikā pārdomāto, stāsta pati autore:

"Nereti paust prieku, pateicību, atzinību ir kaut kā neērti, turpretī kritika un neapmierinātība dabiski izlaužas vārdu plūdos. Šī izstāde man nozīmē pateikt "paldies" tiem, kuru mīlestība radīja mani un tiem, kuri ļauj sajust, ka tieku mīlēta šodien. Manuprāt mīlestība, kā fenomens ir pelnījusi, ka tai tiktu veltīta izstāde. Un mana personīgā, pozitīvā pieredze jau vairāku paaudžu griezumā, ļauj man par šo tēmu runāt bez smeldzes. Domāju, lai lieku reizi izskan vārds – "mīlestība", kā antonīms vārdam "vientulība", kas lielā mērā raksturo mūsdienu cilvēka konstanto stāvokli."

Alises Mediņas daiļrades pazinēji zinās, ka paralēli "godīgai" eļļas glezniecībai, kuru izkopj māksliniece, klātesoši bijuši arī dažādi tehnikas meklējumi savienojot zīmējumu, sietspiedi, fotogrāfiju ar glezniecību. Šajā izstādē redzamajos monohromajos un melanholiskajos darbos īpašu dimensiju rada glezniecības tehnikas savienojums ar digitāldruku vairakās no gleznām.

Izstāde "Mīlestība" galerijā "Istaba" skatāma līdz 2. maijam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


ienāktreģistrēties