Aleksandra Nikolenko izstāde "Futurum" izstāžu zālē "Happy Art Museum"

Izstāžu zāle „Happy Art Museum”, 30.03.2015., 08:42

No 8. aprīļa līdz 15. maijam izstāžu zāle "Happy Art Museum" piedāvā Aleksandra Nikolenko personālizstādi "Futurum".

"Futurum"Aleksandrs Nikolenko savos darbos turpina Eiropeisko metafiziskās glezniecības tradīciju. Vēršoties pie skatītāja caur pierasto priekšmetu vienkāršām formām un aizskarot dziļākas paslēptās jūtas un pārdzīvojumus.

Aleksandrs Nikolenko piedzimis 1966. gadā, Liepājā. No 1989-1992. gadam strādājis par zinātnisko darbinieku Cilvēka Smadzeņu Izpētes Institūtā. Augstākā medicīniskā izglītība būtiski ietekmēja mākslinieka daiļradi, kurā viņš turpinājis pētīt cilvēka apziņu, reakciju psiholoģiju un pašizziņu. Ar grafiku un gleznošanu diendienā nodarbojas no 1989. gada.

No 1994. gada nodarbojas ar datorgrafiku un animāciju, pielietojot iekrātās zināšanas jaunajās tehnoloģijās un pateicoties datorgrafikas iespējam panākot jaunus vizuālos efektus.

1996-1999. gadam – ilustrators un autors žurnālā. Nodarbojas ar interneta mediju projektu attīstību.

1999-2004. gadam strādājis Valsts Krievu Muzejā Jaunāko elektronisko tehnoloģiju nodaļas priekšnieka amatā. Vadījis projekta "Krievu Muzeja virtuālā pasaule" realizāciju.
Iegūstot pieredzi darbā ar datortehnoloģijām atgriežas pie tradicionālo glezniecības materiālu un tehniku izmantošanas, akcentējot eļļas glezniecības triepiena iespējas, kas pagaidām nav iespējams datortehnoloģijās.

Sērijā "Futurum" apkopo mākslinieka radošos meklējumus un pārdomas par globālajiem un kosmiskajiem procesiem un cilvēka mikrokosmosu. Darbos atkārtojas riteņa, spirāles, visuma tēli. Mākslinieks spēlējas ar priekšmetu uztveres jegu un mērogu.

Izstāžu zāle "Happy Art Museum". Darba laiks: katru dienu no plkst. 13.00 līdz 21.00. Izklaides-tirdzniecības centrs "Galleria Riga", Dzirnavu iela 67, 7. līmenis, centrā pretī tiltiņam.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Reklāma
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Padalies priekā
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


ienāktreģistrēties